Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isisin naiset jakavat neuvoja: Naisen paikka on kotona

Jihadistijärjestön naisaktivistit julkaisivat naisille ohjelmajulistuksen

Ulkomaat
 

Naimisiin aikaisintaan yhdeksänvuotiaana. Opintoja korkeintaan 15-vuotiaaksi. Sitten elämä perheenemäntänä.

Islamilaisen valtion perustanut jihadistijärjestö Isis julkaisi tammikuun lopussa arabiankielisen ohjelmajulistuksen, joka antaa ohjeita naisena elämiseen kalifaatissa.

Julistuksen on kirjoittanut Isisin naisjihadistien Al-Khanssaa-prikaati. Se julkaistiin tammikuun lopussa netissä arabiaksi. Brittiläinen terrorismia tutkiva ajatushautomo Quilliam Foundation julkaisi julistuksesta englanninkielisen käännöksen keskiviikkona.

Tekstin mukaan musliminaisen paikka on kotona.

"Naisille on aina parempi pysyä piilossa ja hunnutettuina ja ylläpitää yhteiskuntaa huntujen takaa", ohjelmajulistuksen käännös opastaa.

Ohjelmajulistuksessa annetaan naisille eräänlainen opintosuunnitelma.

Seisemänvuotiaana aloitetaan uskonnon ja klassisen arabian opiskelu. Tämän jälkeen keskitytään opinnoissa erityisesti avioliittoa ja avioeroa koskeviin määräyksiin. Lisäksi opiskellaan tekstiilitöitä, neulomista ja ruoanlaittoa.

"13–15-vuotiaana keskitytään enemmän sharialakiin sekä kädentaitoihin (erityisesti lastenhoitoon liittyviin)", käännösteksti kertoo.

Julistuksen mukaan naisen on laillista mennä naimisiin yhdeksänvuotiaana. Mutta:

"Suurin osa nuhteettomista tytöistä menee naimisiin 16–17-vuotiaana, kun he vielä ovat nuoria ja aktiivisia."

Naisella on oikeus poistua kodin piiristä joissakin poikkeustapauksissa. Näitä ovat teologian opiskelu, työskentely opettajana tai lääkärinä tai erityismääräys jihadiin eli pyhään sotaan lähtemisestä.

Quilliam Foundation pitää propagandatekstiä arvokkaana, koska se tarjoaa kurkistuksen "niiden naisjihadistien psyykeen, jotka uskovat Abu Bakr al-Bagdadin kalifaattiin ja siihen, mitä se edustaa", säätiö sanoo saatesanoissa.

Monet länsimaiset naisjihadistit ovat sosiaalisessa mediassa houkutelleet nuoria tyttöjä Isisin toimintaan lupaamalla jännitystä ja seikkailua.

Teksti kuitenkin paljastaa, että naisille on varattu kalifaatissa hyvin perinteinen rooli.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat