Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäikö neuvotteluista mitään käteen?

Ulkomaat
 

Saksan ja Ranskan mukaan Moskovassa perjantaina käydyt rauhanneuvottelut Ukrainan sodasta olivat "merkittäviä ja rakentavia". Diplomatian sanakirjan mukaan tämä tarkoittaa sitä, ettei mistään päästy sopimukseen. Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan on esimerkiksi epävarmaa, johtavatko presidentti Vladimir Putinin kanssa käydyt neuvottelut rauhanomaiseen ratkaisuun. 

Tarton yliopiston professori Andres Kasekamp, saavutettiinko Moskovan neuvotteluissa mitään?

"Positiivista on se, että neuvottelut ylipäätään käytiin ja että kaikki kolme osapuolta viestivät samasta tuloksesta, eli rakentavista neuvotteluista. Neuvottelut olivat mahdollisia vain siksi, että Yhdysvaltojen on kerrottu harkitsevan Ukrainan aseistamista. Tämä vaikutti Putinin halukkuuteen neuvotella. Haluaisin uskoa, että tämä kuvio oli harkittu taktiikka Washingtonin ja Berliinin kesken." 

Näyttääkö nyt siltä, että Ukrainan kriisi saataisiin ratkaistua diplomaattisesti? 

"Ei näytä. Korkeintaan voidaan saada aikaiseksi tulitauko. Kaikki olisivat silloin iloisia verenvuodatuksen päättymisestä, mutta se tarkoittaisi myös Putinin voittoa. Sodan muuttuminen jäätyneeksi konfliktiksi tarkoittaisi, ettei Ukraina voi pyrkiä enää EU:n jäseneksi Natosta puhumattakaan." 

Onko vaarana, että taistelut kiihtyvät nyt Ukrainassa?

"Kun katsoo karttaa, on selvää että separatistit haluavat saada ainakin Debaltseven kaupungin haltuunsa. Kyse on vain päivistä tai viikoista ennen kuin se tapahtuu. Debaltsevesta on evakuoitu siviilejä, joten siellä ei ole paljoa puolustettavaa." 

Mitä voimme odottaa lähiviikkoina tapahtuvaksi Euroopassa ja Ukrainassa?

"Huomio kiinnittyy Ukrainasta jonnekin muualle, ellei Venäjä tee suurta iskua. Varmaankin Kreikan kehitys tulee saamaan paljon huomiota." 

Tuleeko Yhdysvallat tukemaan Ukrainaa aseellisesti?

"En usko, että Yhdysvallat tukee Ukrainaa merkittävästi. Ukrainalaisille annettaneen jotain elektroniikkaa, mutta ei mitään sellaista, jota he todella tarvitsisivat kuten panssarintorjuntaohjuksia. Ukrainan aseistaminen jakaisi länsimaita ja se osoittaisi, että amerikkalaiset ovat osallisia sodassa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat