Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan unioni lykkäsi pakotelistan laajennusta

Ulkomaat
 

Euroopan unionin ulkoministerit päättivät maanantaina olla toistaiseksi lisäämättä uusia ihmisiä Ukraina-pakotelistoilleen.

Tilannetta tarkastellaan uudelleen ensi viikolla eli keskiviikoksi suunniteltujen Minskin rauhanneuvottelujen jälkeen, sanoi Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius Brysselissä uutistoimisto Reutersin mukaan.

EU on jo sopinut 19 nimestä, jotka lisätään pakotelistoille seuraavaksi. Nimiä ei ole julkistettu, mutta listalla on Ukrainan separatisteja ja venäläisiä. Pakotteet merkitsevät varojen jäädyttämisiä ja viisumikieltoja.

Nimilistan laajentamisessa ei ole kyse EU-pakotteiden laadullisesta eikä edes merkittävästä määrällisestä muutoksesta. Pakotteita on aiemmin langetettu 132 ihmiselle. Lykkäämisellä ulkoministerit halusivat mitä ilmeisimmin välttää uusia jännitteitä ennen Minskin kokousta.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja ei juuri pane toivoaan keskiviikon neuvotteluihin. "Ei kannata tietysti liikaa asettaa uskoa siihen", Tuomioja sanoi Brysselissä. "Ei aikaisempaan nähden voi kovin optimistinen olla."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat