Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britanniassa on nyt vain yksi vihreä parlamentaarikko

Ulkomaat
 

Britannian pienistä puolueista lehtien otsikoita hallitsee EU- ja maahanmuuttokielteinen Britannian itsenäisyyspuolue eli Ukip.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että Britannian vihreä puolue kasvattaa kovaa vauhtia suosiotaan juuri toukokuun vaalien alla. Vihreiden jäsenmäärä on kaksinkertaistunut kolmen viime kuukauden aikana.

Jäseniä on nyt 50 000. Alkuvuoden mielipidemittauksissa vihreän puolueen kannatusluvut ovat liikkuneet 5–9 prosentissa.

Vihreillä on Britannian 650-paikkaisessa alahuoneessa nykyisin vain yksi parlamentaarikko: Brightonista valittu Caroline Lucas. Hän on myös vihreiden kaikkien aikojen ensimmäinen kansanedustaja.

Euroedustajia vihreät saivat kevään 2014 eurovaaleissa kolme. Paikallistasolla puolue on hieman näkyvämpi: kunnanvaltuustoja vastaavissa elimissä on vihreitä edustajia yli 160. Puoluetta johtaa australialaissyntyinen Natalie Bennett.

Britannian pienten puolueiden on vaikea menestyä etenkin parlamenttivaaleissa. Vaalijärjestelmä ei tunne suhteellisuutta, vaan vaalipiiristä tulee valituksi eniten ääniä saanut.

Moni ajatteleekin, että pienelle puolueelle annettu ääni menee hukkaan. Isojen puolueiden johtajat käyttävät pelkoa hyväksi kampanjoinnissaan.

Työväenpuolue varoittaa, että vihreille annettu ääni on pois labourilta ja vahvistaa konservatiiveja. Konservatiivipuolue puolestaan pelottelee, että Ukipille annettu ääni on pois konservatiiveilta ja hyödyttää labouria.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat