Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bahrain sulki "objektiivisen" Al-Arab-uutiskanavan

Uudesta kanavasta piti tulla kilpailija Al-Jazeeralle

Ulkomaat
 
Muhammed al-Shaikh AFP
Al-Arabin henkilöstö valmistautui kanavan käynnistymiseen Bahrainin pääkaupungissa Manamassa joulukuussa.
Al-Arabin henkilöstö valmistautui kanavan käynnistymiseen Bahrainin pääkaupungissa Manamassa joulukuussa. Kuva: Muhammed al-Shaikh AFP

Vasta aloittanut arabiankielinen uutiskanava Al-Arab on suljettu pysyvästi, päätti Bahrainin hallitus maanantaina.

"Al-Arabin toiminta on päätetty pysäyttää, koska kanavalla ei ole tarvittavia lupia", hallitus ilmoitti uutistoimisto AFP:n mukaan.

Al-Arab aloitti lähetyksensä 1. helmikuuta, mutta ne keskeytyivät alle vuorokauden jälkeen aloittamisesta. Kanava kertoi syyksi ensin tekniset ja hallinnolliset asiat.

Lyhyen toimintansa aikana Al-Arab ehti lähettää shiialaisen oppositiohahmon haastattelun. Bahrainia hallitsevat sunnimuslimit, vaikka enemmistö kansasta on shiioja.

Paikallisen sanomalehden Akhbar al-Khaleejin tietojen mukaan lähetysten keskeyttämisen syynä oli todellisuudessa "Persianlahden maissa vallitsevien tapojen noudattamatta jättäminen".

Al-Arab julisti edustavansa "objektiivista" journalismia. Sen oli määrä haastaa vaikutusvaltaiset arabikanavat Al-Jazeera ja Al-Arabiya, joita on syytetty omistajiensa etujen ajamisesta.

Al-Jazeeran omistaa Qatarin kuningashuone. Arabiemiraattien Dubaissa päämajaansa pitävän Al-Arabiyan taas omistaa Saudi-Arabian entisen kuninkaan Fahdin lanko.

Al-Arabin perusti miljardööriprinssi al-Waleed bin Talal, joka on tammikuussa kuolleen Saudi-Arabian kuninkaan Abdullahin veljenpoika. Hänellä ei ole asemaa saudien hallituksessa.

Al-Arabi-uutiskanavan johtajaksi oli valittu tunnettu saudiarabialainen toimittaja Jamal Khashoggi. Kanavan oli tarkoitus työllistää 280 ihmistä ja pitää kirjeenvaihtajia 30 maassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat