Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Strauss-Kahn vetosi tietämättömyyteen

IMF:n entinen johtaja kiistää tienneensä, että orgioissa olleet naiset olivat prostituoituja

Ulkomaat
 
Denis Charlet AFP
Femen-aktivistit osoittivat mieltään oikeustalon edustalla, kun Dominique Strauss-Kahn saapui oikeuteen tiistaina Lillessä Ranskassa.
Femen-aktivistit osoittivat mieltään oikeustalon edustalla, kun Dominique Strauss-Kahn saapui oikeuteen tiistaina Lillessä Ranskassa. Kuva: Denis Charlet AFP

Seksiskandaaleissa ryvettynyt entinen Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johtaja Dominique Strauss-Kahn kiisti tiistaina syyllistyneensä rikokseen.

Strauss-Kahnia, 65, syytetään törkeästä parituksesta prostituutiorinkiä koskevassa oikeudenkäynnissä Lillen kaupungissa. Prostituutio ei ole Ranskassa laitonta, mutta sen edistäminen ja siitä hyötyminen taloudellisesti on.

Syyttäjien mukaan Strauss-Kahn hyötyi prostituutiosta ja edisti sitä osallistumalla lilleläisten liikemiesystäviensä järjestämiin orgioihin Pariisissa, Washingtonissa ja Brysselissä.

Strauss-Kahnin mukaan syyttäjät ovat liioitelleet juhlien määrää.

"Syytteistä syntyy kuva hillittömästä toiminnasta   Mutta tapaamisia ei ollut kuin 12 yhteensä tai neljä tapaamista kolmessa vuodessa. Se ei ollut pidäkkeetöntä toimintaa", hän sanoi BMF-kanavan mukaan.

Seksijuhlat järjestettiin vuosina 2008–2011.

Carlton-tapaukseksi nimetty vyyhti on paljastanut kansainvälisen orgiaringin, johon osallistui poliiseja, toimittajia, asianajajia ja hotellin johtoa.

Nimensä tapaus sai Lillen Carlton-luksushotellissa järjestetyistä seksijuhlista. Strauss-Kahn ei käynyt Carltonissa, mutta hän on myöntänyt osallistuneensa muihin juhliin.

Syytettyinä Lillessä on Strauss-Kahnin lisäksi 13 muuta ihmistä, heidän joukossaan muiden muassa Carltonin omistaja ja entinen pr-päällikkö, entinen poliisipäällikkö, asianajaja sekä Belgiassa olevan seksiklubin omistaja. Monet syytetyistä ovat vapaamuurareita.

Yli 300 toimittajan seuraaman oikeudenkäynnin keskiössä on kuitenkin entinen valtiovarainministeri Strauss-Kahn, joka vielä vuonna 2011 oli ennakkosuosikki Ranskan seuraavaksi presidentiksi.

Ne haaveet romahtivat kertarysäyksellä toukokuussa 2011, kun newyorkilaisen hotellin siivooja Nafissatou Diallo syytti Strauss-Kahnia pakottamisesta suuseksiin.

Rikossyyte raukesi, ja Strauss-Kahn sopi myös Diallon nostaman siviilikanteen ennen oikeudenkäsittelyä. Entisen huippuekonomistin maine oli kuitenkin mennyttä.

Vähän aiemmin Lillessä oli aloitettu tutkinta prostituutioringistä. Se eteni vähäisellä huomiolla, kunnes kuusi kuukautta New Yorkin skandaalin jälkeen prostituoidut kertoivat Strauss-Kahnin osallistuneen washingtonilaisessa hotellissa järjestettyihin seksijuhliin.

Syytteet häntä vastaan nostettiin maaliskuussa 2012.

Oikeudenkäynnin ytimessä on kysymys, tiesikö Strauss-Kahn juhliin osallistuneiden naisten olleen prostituoituja. Strauss-Kahn on kuvaillut itseään vapaamielisestä aikuisten välisestä seksistä nauttivaksi "libertiiniksi" mutta kiistänyt tienneensä, että naiset olivat maksettuja.

Tiistaina Strauss-Kahnilta kysyttiin, onko hän "muuttanut mieltään" asiassa. "En", vastasi Strauss-Kahn uutistoimisto AFP:n mukaan. Juhliin osallistuneiden naisten mukaan Strauss-Kahn pitää heitä pilkkanaan. "Se on yritys saada meidät uskomaan, että hän on naiivi", sanoi Jadeksi kutsuttu entinen prostituoitu kuulusteluissa Journal du Dimanche -lehden mukaan.

Tiistaina Mouniaksi kutsuttu entinen prostituoitu myönsi, ettei rahasta ollut puhetta Strauss-Kahnin kanssa. Pariisilaishotellissa järjestettyyn illanviettoon osallistuneen Mounian mukaan kyse oli kuitenkin "voimasuhteesta", jossa Strauss-Kahn halusi "luonnottomia aktiviteetteja". Hän sanoi suostuneensa, koska hän tarvitsi rahaa. Rahat hän sai myöhemmin järjestäjiltä.

Naiset ovat aiemminkin kertoneet Strauss-Kahnin "tavallisuudesta poikkeavista" seksuaalisista tavoista. He ovat luonnehtineet tapahtumia seksijuhlissa muun muassa "teurastukseksi".

Tutkintatuomareiden mukaan iltamien poikkeuksellisten seksiaktien takia Strauss-Kahn ei voinut olla tietämätön siitä, että naiset olivat prostituoituja. Vaikka Strauss-Kahn "ei maksanut" itse, hän oli prostituutioringin "pääasiallinen hyötyjä" ja "juhlien kuningas", jolle orgiat ja "eksklusiiviset seksikohtaamiset järjestettiin".

Viikko sitten alkaneen oikeudenkäynnin on ennakoitu kestävän kolme viikkoa. Kaikki tuomaritkaan eivät ole yksimielisiä siitä, onko Strauss-Kahnin syyllisyydestä tarpeeksi näyttöä.

Hänen asianajajansa ovat kutsuneet oikeudenkäyntiä "ideologisesti, poliittisesti ja moraalisesti" motivoiduksi. Strauss-Kahnia uhkaa enimmillään kymmenen vuoden vankilatuomio ja 1,5 miljoonan euron sakot.

Denis Charlet AFP
Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entistä johtajaa Dominique Strauss-Kahnia syytetään törkeästä parituksesta.
Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entistä johtajaa Dominique Strauss-Kahnia syytetään törkeästä parituksesta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat