Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina laajentaa päästökauppaa ensi vuonna

Kiinaan on muodostumassa maailman suurin päästökauppajärjestelmä

Ulkomaat
 

Kiina yrittää rajoittaa saastuttamistaan. Viime maaliskuussa pääministeri Li Keqiang ilmoitti, että Kiina aloittaa "sodan saasteita vastaan".

Esimerkiksi ilmaston lämpenemistä aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä on tarkoitus rajoittaa päästökaupalla samaan tapaan kuin Euroopan unionissa.

Käynnissä on jo seitsemän alueellista päästökauppakokeilua. Järjestelmän on tarkoitus muuttua valtakunnalliseksi ensi vuonna, sanoi Kiinan kehitys- ja uudistuskomission edustaja Jiang Zhaoli viime viikolla uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kun Kiinan päästökauppajärjestelmä toimii täydessä mitassaan vuoteen 2020 mennessä, se on lajissaan ylivoimaisesti maailman suurin.

Päästökaupassa tietyille teollisuudenaloille määritellään sallittu enimmäismäärä päästöjä, jonka jälkeen päästöoikeuksilla käydään kauppaa. Kiinassa päästökauppa koskisi ainakin sähkövoimaloita sekä eräitä raskaan teollisuuden aloja.

Ideana on, että sellaiset yritykset, joille tulee halvemmaksi investoida päästöjen vähentämiseen kuin käyttää päästöoikeuksia, voivat myydä oikeutensayritykset, joiden on halvempaa maksaa saastuttamisesta kuin vähentää päästöjä. Näin puhdasta tekniikkaa hankkivat ne yritykset, joille se on halvinta.

Kiinan päästöt eivät lähiaikoina vähene, mutta niiden kasvun on tarkoitus hidastua. Kiina haluaa talouskasvunsa jatkuvan, ja se merkitsee esimerkiksi energiankulutuksen kasvua.

Kiina lupasi viime syksynä, että sen hiilidioksidipäästöt lakkaavat kasvamasta vuoden 2030 paikkeilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat