Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigeria pyysi USA:lta apua Boko Haramia vastaan

Abdullahi Shoaibu pakeni Boko Haramia vaimonsa kanssa lauantaina

Ulkomaat
 

Nigerian presidentti on vedonnut Yhdysvaltoihin, jotta se lähettäisi taistelujoukkoja islamistijärjestö Boko Haramin vastaiseen taisteluun, Wall Street Journal kertoo.

Suuria alueita Pohjois-Nigeriassa vallannut Boko Haram on kiihdyttänyt hyökkäyksiään, ja perjantaina se hyökkäsi ensimmäistä kertaa myös naapurimaahan Tšadiin.

"Eivätkö he [Yhdysvallat] taistele Isisiä vastaan? Miksi he eivät voi tulla Nigeriaan", presidentti Goodluck Jonathan sanoi lehden haastattelussa perjantaina. "He ovat ystäviämme. Jos Nigerialla on ongelma, odotan, että Yhdysvallat tulee ja auttaa meitä."

Jonathan viittasi Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita vallanneeseen jihadistijärjestö Isisiin, jota Yhdysvallat on pommittanut viime syksystä asti. Jonathanin mukaan Boko Haram on saanut järjestöltä "koulutusta ja rahoitusta".

Yhdysvaltojen puolustusministeriön edustajan John Kirbyn mukaan Yhdysvallat ei aio lähettää yksipuolisesti joukkoja Nigeriaan. Se kuitenkin harkitsee osallistumista suunnitteilla olevaan monikansalliseen joukkoon, jonka kokoaisivat pääasiassa muut Afrikan valtiot.

Jonathan on usein aiemminkin väittänyt ulkopuolisten tahojen tukevan Boko Haramin kapinaa. Wall Street Journalin mukaan monet yhdysvaltalaisviranomaiset ovat epäilleet, että Isis kykenisi toimivaan yhteistyöhön Boko Haramin kaltaisen kaukaisen kapinaliikkeen kanssa.

Lauantaina Boko Haram hyökkäsi Koillis-Nigeriassa olevaan Gomben kaupunkiin.

"Hyökkäys alkoi noin kahdeksalta aamulla", paikallinen asukas Abdullahi Shoaibu kertoo puhelimitse Gombesta. "Vaimoni oli laittamassa aamupalaa, kun ulkoa alkoi kuulua tulitusta."

Shoaibu ja hänen vaimonsa sekä muutama naapuri pakenivat kaupungista Shoaibun autolla. Mukaansa he eivät ehtineet ottaa mitään. Yön he aikovat viettää ulkosalla.

"Emme me voisi muutenkaan palata, sillä kaupunkiin on julistettu vuorokauden mittainen ulkonaliikkumiskielto", Shoaibu kertoo.

Paikallisten asukkaiden mukaan Boko Haram valtasi kaupungissa olevan sotilastukikohdan. Shoaibun mukaan sotilaat pakenivat sitä ennen.

"Sotilaat pakenevat, koska he tietävät, että Boko Haram tappaisi heidät. Sillä on enemmän aseita ja ammuksia kuin armeijalla."

Järjestön taistelijat jakoivat silminnäkijöiden mukaan lentolehtisiä, joissa asukkaita kehotettiin boikotoimaan maaliskuussa järjestettäviä parlamenttivaaleja, AFP kertoi.

Vaalit piti alun perin järjestää tänään lauantaina, mutta niitä lykättiin Boko Haramin kiihdytettyä hyökkäyksiään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat