Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen poliisi lisäsi valmiuttaan juutalaiskohteissa

Terrorismintutkijan mukaan isku olisi voinut tapahtua myös Ruotsissa tai Norjassa

Ulkomaat
 

Suomen poliisi on korottanut valmiuttaan juutalaiskohteissa juutalaisten suojelemiseksi Kööpenhaminan iskujen vuoksi. Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan valmiustilan nosto koskee kaikkia Suomen juutalaiskohteita.

"Tarkkailemme koko maan tilannetta, mutta ennen kaikkea Helsingin juutalaiskohteita, muitakin kuin synagogia", Paatero sanoi sunnuntaina. Hänen mukaansa valmiutta juutalaiskohteiden ympärillä korotettiin jo Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Suojelupoliisi selvittää, onko Kööpenhaminan iskuilla liittymäkohtia Suomeen. Supon mukaan tällaisia ei ole kuitenkaan toistaiseksi löydetty.

Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornikin mukaan seurakunnan tilaisuuksissa on aina läsnä vartijoita.

"Tämä on hyvin poikkeuksellista. Olemme varmaan Suomessa ainoa uskontokunta, joka toimii näin", Nabdorik sanoo.

Tanskalaisen terrorismintutkijan Lars Erslev Andersenin mukaan tanskalaisilla ei ole iskujen jäljiltä yhtään suurempaa syytä pelätä kuin niitä ennenkään, sillä nyt valmiustila on jos mahdollista vielä parempi.

Ruotsissa Tanskan tilannetta on seurattu herkeämättä, sillä juutalaisiin kohdistuvat viharikokset ovat herättäneet laajaa keskustelua.

"Uskon, että huonona päivänä tämä olisi yhtä hyvin voinut tapahtua Ruotsissa tai Norjassa", Erslev Andersen sanoo.

Suomen tilannetta on hänen mielestään vaikeampi arvioida.

Ruotsissa on kiristetty turvatoimia uskonnollisten rakennusten läheisyydessä. Ruotsissa ja Norjassa on Tanskan tapaan pieniä ryhmiä, jotka kuuntelevat esimerkiksi Isis-järjestön ajatuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat