Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raportti: Ukrainaa tulitettiin Venäjältä

Ulkomaat
 

Netissä toimiva tutkivan journalismin verkkoyhteisö Bellingcat julkaisi tiistaina raportin, jonka mukaan Ukrainaa moukaroitiin viime kesänä tykistötulella Venäjän puolelta rajaa.

Bellingcat analysoi satelliittikuvia ja verkosta löytyvää videomateriaalia. Ryhmä selvitti yli 1300:n Itä-Ukrainaan iskeytyneen tykinlaukauksen lentoradat osumakuoppien perusteella.

Näihin tietoihin tukeutuen Bellingcat päätyi johtopäätökseen, että kaikkien tutkittujen tykinlaukausten lähtöpaikat yhtä lukuun ottamatta sijaitsivat Venäjän puolella.

"Tarkasteltuamme ja analysoituamme satelliittikuvia ja sosiaalisessa mediasssa saatavilla olevia videoita, paikallisia uutisrapotteja ja konfliktia kuvaavia muuttuvia karttoja Bellingcatin tutkiva ryhmä on löytänyt vakuuttavia todisteita siitä, että Ukrainan alueelle ja Ukrainan asevoimia vastaan tehdyt tykistöiskut tehtiin Venäjän alueelta", Bellingcat totesi raportissa.

Raportti käsitteli Ukrainaan kohdistettua tykistötulta heinäkuun 9. päivän ja syyskuun 5. päivän välisenä aikana. Tuolloin Ukrainan joukot joutuivat äkisti vetäytymään raskaan tykistötulen johdosta.

Venäjä kiistää olevansa osapuoli Ukrainan sodassa.

Bellingcat-yhteisö on selvittänyt myös malesialaisen matkustajakoneen putoamista Itä-Ukrainassa. Ryhmän mukaan todisteet viittaavat siihen, että koneen alas ampumisessa käytetty Buk-ohjuslavetti tuli Venäjältä.

Bellingcatin kansainväliseen tutkivaan ryhmään kuuluu suomalainen Veli-Pekka Kivimäki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat