Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nigeria pommitti Boko Haramin tukikohtia

Hallituksen vastaisku saattaa olla käännekohta taistelussa jihadisteja vastaan

Ulkomaat
 

Nigerian ilmavoimat pommitti torstaina jihadistijärjestö Boko Haramin tukikohtia maan koillisosissa, uutistoimistot kertoivat. Nigerian mukaan iskuissa kuoli "suuri määrä terroristeja".

Ilmaiskut kohdistettiin surullisenkuuluisaan Sambisan metsään, jossa ääri-islamilaisella terroristijärjestöllä on ollut leirejä jo vuosien ajan.

Vuosi sitten Boko Haram sieppasi Maidugurista yli 200 koulutyttöä. Silminnäkijöiden mukaan siepatut vietiin Sambisan metsään. Osa tytöistä onnistui pakenemaan, mutta valtaosa on yhä teillä tietymättömillä.

Nigeria pommitti myös Gwozan kaupunkia, jossa Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau julisti viime elokuussa "islamilaisen kalifaatin" perustetuksi.

"Suuri määri terroristeja on todistetusti kuollut. Monet heistä puikkelehtivat metsään iskun kohteena olevista tukikohdistaan", puolustusministeriön tiedottaja kenraalimajuri Chris Olukolade sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Nigerian armeijan viralliset tiedonannot eivät aina ole olleet linjassa silminnäkijöiden lausuntojen kanssa.

Tuore hyökkäysaalto näyttäisi olevan käännekohta konfliktissa. Vuoden ajan jihadistijärjestö on vallannut alueita Nigerian koillisosissa ja naapurimaiden rajaseuduilla. Tuhansia ihmisiä on kuollut taisteluissa ja Boko Haramin pommi-iskuissa.

Nyt Nigeria, Tšad, Kamerun, Niger ja Benin ovat aloittamassa yhteisen sotaoperaation Boko Haramia vastaan. Maat ovat kokoamassa 8 700 sotilaan erikoisosastoa.

Ilmaiskuissa myös syyttömät siviilit ovat joutuneet kärsimään. Tiistaina nigerialainen hävittäjä pommitti Nigerin puolella kylää, missä ihmiset olivat kokoontuneet hautajaisiin. 36 ihmistä kuoli. Nigerian mukaan koneen lentäjä oli luullut kyläläisiä pakeneviksi kapinallisiksi.

Boko Haram on taistellut kuusi vuotta Nigerian hallitusta vastaan. Se yrittää perustaa maan pohjoisosiin islamilaisen valtion.

Nigeriassa piti järjestää vaalit helmikuussa, mutta Boko Haramin vastaisen sodan vuoksi vaaleja lykättiin maaliskuun loppuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat