Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ruotsalaisnaista epäillään lastensa vapauden riistosta

Skånen poliisi tutkii, mitä äidin ja kolmen lapsen kotona on oikein tapahtunut

Ulkomaat
 
Johan Nilsson TT
Etelä-Ruotsin Bromöllassa asuvan äidin epäillään pitäneen kolmea lastaan suljettuna pitkiä aikoja kotiinsa. Tapauksen yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, ja poliisi tutkii asiaa.
Etelä-Ruotsin Bromöllassa asuvan äidin epäillään pitäneen kolmea lastaan suljettuna pitkiä aikoja kotiinsa. Tapauksen yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, ja poliisi tutkii asiaa. Kuva: Johan Nilsson TT

Ruotsissa Skånen poliisi tutkii tapausta, jossa 59-vuotiaan naisen epäillään pitäneen kolmea lastaan lukittuna asuntoon vuosien ajan. Lapset ovat tällä hetkellä kaikki yli 20-vuotiaita.

Etelä-Ruotsin Bromöllassa asuva äiti pidätettiin keskiviikkona epäiltynä laittomasta vapaudenriistosta.

Poliisi päätti tutkia naisen asunnon saatuaan vinkin tapauksesta lähialueen asukkaalta, kertoo viestinnästä vastaava Ewa-Gun Westford Skånen poliisista.

Poliisi on toistaiseksi vähäsanainen tapauksen yksityiskohdista.

"Kuulustelemme häntä ja tapaukseen liittyviä henkilöitä edelleen. Koetamme saada selvää siitä, mitä asunnossa on tapahtunut. Koetamme selvittää, missä perhe on ollut ja asunut", Westford sanoo.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä ruotsalainen Kvällsposten.

Se, miten kauan lapset ovat tarkalleen olleet suljettuna asuntoon, on toistaiseksi epäselvää. Westfordin mukaan puhutaan luultavasti vuosista.

Epäselvää on myös, kuinka vakavasta tapauksesta on kyse.

"He eivät ole olleet lukittuna sisään jatkuvasti, mutta he eivät ole saaneet liikkua vapaasti koko ajan. Emme kuitenkaan tiedä vielä tarkasti", Westford sanoo.

Poliisi pyrki torstai-iltana löytämään lapsille väliaikaisen ja turvallisen paikan asua.

Kristianstadin syyttäjäviranomaisen on määrä päättää viimeistään tänään perjantaina siitä, jatketaanko naisen vangitsemista vai päästetäänkö hänet vapaalle.

Syyttäjä Pär Anderrson toteaa, että parhaillaan arvioidaan muun muassa sitä, miten kauan epäilty vapaudenriisto on kestänyt. Laittomasta vapaudenriistosta voidaan tuomita enimmillään kymmeneksi vuodeksi vankeuteen ja vähimmillään sakkoihin.

Kahden nuorimman lapsen isäksi esittäytyvä mies kertoi torstaina Kvällspostenille koettaneensa löytää lapsiaan jo 17 vuoden ajan. Hän kertoi olleensa asiassa yhteydessä myös käräjäoikeuden viranomaisiin. Missään vaiheessa hän ei Kvällspostenin mukaan saanut yhteyttä lapsiinsa.

Elina Kervinen HS
Tukholma

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat