Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sim-korttien suurvalmistaja selvittää varkausuutista

Ulkomaat
 

Matkapuhelimien sim-kortteja valmistava hollantilaisyhtiö Gemalto kertoi perjantaina selvittävänsä väitteitä, joiden mukaan Yhdysvaltojen kansallinen turvallisuusvirasto NSA ja Britannian vastaava toimija GCHQ olisivat murtautuneet sen verkkoon ja varastaneet tietoliikennettä suojaavia salausavaimia.

Asiasta uutisoi verkkojulkaisu The Intercept torstaina perustuen tietovuotaja Edward Snowdenin paljastukseen.

Gemalto valmistaa noin kaksi miljardia sim-korttia vuodessa, ja niitä on suomalaistenkin kännyköissä. Myös Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskus ja suomalaiset matkapuhelinoperaattorit selvittävät asiaa. Operaattorit eivät usko, että yksittäisten asiakkaiden tietoturva olisi tapauksen vuoksi uhattuna.

"Jos joitain toimenpiteitä tarvitsee tehdä, lähestymme asiakkaitamme", DNA:n hallintojohtaja Vesa Vuoti sanoo.

Tietoverkkotekniikan professori Jukka Manner Aalto-yliopistosta toppuuttelee tulkintoja, joiden mukaan Yhdysvaltojen ja Britannian tiedustelupalvelut pystyisivät varastamiensa miljardien salausavaimien avulla tarkkailemaan suurta osaa maailman kännykkäliikenteestä.

"Se ei yksinään tarkoita, että puhelimia pystyisi kuuntelemaan. Lisäksi pitäisi päästä käsiksi johonkin, jonka kanssa puhelin niin sanotusti keskustelee, eli joko panna pystyyn valetukiasema tai onnistua murtautumaan operaattorin verkkoon. Vasta siinä tapauksessa avain antaa mahdollisuuden tarkkailla liikennettä", Manner kertoo.

"Onhan tämä vakavaa ja huolestuttavaa, mutta ei sentään anna syytä lopettaa kännykän käyttämistä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa varmaan on suurempi mahdollisuus, että vihulaiset – tässä tapauksessa valtiot – oikeasti kuuntelisivat puheluita. En usko, että Suomessa se on niin todennäköistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat