Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korruption kitkeminen edennyt nihkeästi

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Ukraina on kansainvälisten vertailujen mukaan yksi maailman korruptoituneimmista maista. Viime vuonna valtaan noussut uusi länsimielinen hallitus on vakuuttanut aikovansa selättää korruption.

Ukrainassa säädettiin viime syksynä joukko korruptionvastaisia lakeja. Muun muassa viranomaisten saamia tuloja pitäisi uusien lakien mukaan tarkastella avoimemmin.

Ukrainaan ollaan myös perustamassa korruptionvastaista virastoa. Sen tehtävänä olisi tutkia korruptiorikoksia ja saattaa korruptioon syyllistyvät vastuuseen. Lisäksi lukuisia entisen presidentin Viktor Janukovytšin tukijoita on erotettu valtionhallinnosta.

Korruptiota vastaan taistelevan järjestön Ukrainan Transparencyn hallituksen johtajan Andrii Marusovin mukaan uudet lait ja virasto ovat ainoat konkreettiset voitot, jotka on saavutettu.

Hän toivoo, että etenkin liike-elämän ja hallinnon väliseen korruptioon puututtaisiin.

"On tärkeää, ettei uusi virasto keskity vain Janukovytšin liittolaisten korruptioon, vaan eliitin ylipäätään. Muuten emme pääse tässä asiassa eteenpäin."

Suurimpana haasteena Marusov pitää poliittista tahtoa.

"En usko, että poliittinen ja taloudellinen eliitti on valmis taistelemaan korruptiota vastaan omassa keskuudessaan."

Marusov ei kuitenkaan ole menettänyt toivoa. Vallankumouksen jälkeen kansalaisyhteiskunnan paine hallinnon suuntaan on aiempaa kovempi. Muutokseen tarvitaan kuitenkin kansainvälisen yhteisön ja etenkin EU:n apua. Ukraina on riippuvainen lännen talousavusta.

"En usko, että saamme aikaan suuria ilman kansainvälistä painetta", Marusov sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat