Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Meksiko kiittelee Obaman uudistuksia

Ulkomaat
 

Meksikon ulkopolitiikassa yksi maa on muita tärkeämpi. Yhdysvallat on Meksikon suurin kauppakumppani, josta virtaa rajan yli enemmän sijoituksia ja turisteja kuin mistään muusta maasta. Yhdysvalloissa myös asuu yli kymmenen miljoonaa meksikolaista.

Viime kuukausina Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on tehnyt kaksi päätöstä, joilla on suuri vaikutus Meksikolle.

Marraskuussa Obama päätti, että noin 4,4 miljoonaa maassa luvattomasti ollutta siirtolaista suojataan karkotukselta ja heille jaetaan työlupia. Näistä siirtolaisista jopa yli puolet on meksikolaisia. Määräys koskee pääasiassa laittomia siirtolaisia, joiden lapset ovat Yhdysvaltojen kansalaisia tai laillisia asukkaita.

Liittovaltion texasilainen tuomari on tosin pannut määräyksen jäihin, mistä Obaman hallinto on sanonut valittavansa.

"Päätös oli askel oikeaan suuntaan ja sen tunnustus, että siirtolaisilla on tärkeä rakenteellinen rooli Yhdysvalloissa, jonka yhteiskuntaan he ovat luoneet vaurautta", sanoo Meksikon ulkoministeri José Antonio Meade.

"Päätös auttaa siirtolaisyhteisöjä, siirtolaisyhteisöjen suhdetta Yhdysvaltoihin ja Meksikoon sekä vuoropuhelua Yhdysvaltojen ja Meksikon välillä. Samalla pitää huomauttaa, että nettomuutto Meksikosta Yhdysvaltoihin on ollut nolla tai negatiivinen seitsemän viime vuoden aikana."

Joulukuussa Obama ja Kuuban presidentti Raúl Castro ilmoittivat maidensa välisten diplomaattisuhteiden palauttamisesta ja Kuubaa koskevien rajoitusten lieventämisestä.

"Se oli todella myönteinen uutinen, jonka vaikutukset ulottuvat kauas", Meade kehuu.

"Meksikolla, Yhdysvalloilla ja Kuuballa on paljon kolmenvälisiä asioita, jotka liittyvät esimerkiksi siirtolaisuuteen, turvallisuuteen, ilmastonmuutokseen, Meksikonlahden alueeseen, kestävään turismiin ja Karibianmeren suojelemiseen. Viimein voimme keskustella niistä kaikki yhdessä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat