Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat suunnittelee Venäjälle lisäpakotteita

Ulkoministeri Kerry: Venäläiset käyttäytyvät röyhkeästi

Ulkomaat
 
John Kerry
John Kerry

Yhdysvallat harkitsee Ukrainan sodan vuoksi uusia talouspakotteita Venäjää vastaan, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry lauantaina Lontoossa.

"Venäjä on käyttäytynyt röyhkeästi ja kyynisesti viime päivien aikana", Kerry arvioi Lontoossa, missä hän tapasi virkaveljensä Philip Hammondin.

"Keskustelemme uusista pakotteista. Lähipäivien aikana teemme selväksi sen, ettemme pelaa tätä peliä Venäjän kanssa – – emmekä osallistu tällaiseen poikkeuksellisen pelkurimaiseen käyttäytymiseen", Kerry sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Kerry viittasi länsimaiden, Ukrainan ja sotilasliitto Naton syytteisiin, joiden mukaan Venäjä on osallistunut Ukrainan sotaan vielä senkin jälkeen, kun osapuolet olivat sopineet tulitauosta Minskissä.

Venäjä on kiistänyt toistuvasti osallisuutensa sotaan.

Samaan aikaan Ukraina kertoi menetyksistään Debaltseven kylän taisteluissa Itä-Ukrainassa. Niissä kuoli 179 ukrainalaissotilasta, minkä lisäksi noin 110 sotilasta on kapinallisten vankina ja yli 80 on kateissa.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin tarkkailijoita ei ole päästetty Debaltseveen vahvistamaan tapahtumia. Etyjin edustajat yrittänevät kylään jälleen sunnuntaina.

Ukraina menetti strategisesti tärkeän Debaltseven sen jälkeen kun Venäjä, Ukraina, Ranska ja Saksa olivat sopineet Minskissä tulitauon ehdoista.

Tulitauko ei ole kuitenkaan pitänyt. Länsimaat ovat syyttäneet Venäjää suorasta osallisuudesta Debaltseven valloittamiseen.

Tilanteen rauhoittumisen sijasta Ukrainassa elää pelko sodan laajentumisesta.

Ukrainan puolustusviranomaisten mukaan Venäjä on siirtänyt 20 panssarivaunua kohti rannikkokaupunki Mariupolia. Kapinallisten on arveltu suunnittelevan Mariupolin valtaamista seuraavaksi.

Huhtikuusta lähtien Ukrainan sodassa on kuollut kaikkiaan yli 5 700 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat