Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuhannet vastustivat Maidania

Ulkomaat
 
Sergei Karpuhin
Moskovan Antimaidan-mielenosoitukseen osallistui poliisin arvion mukaan 35 000 ihmistä.
Moskovan Antimaidan-mielenosoitukseen osallistui poliisin arvion mukaan 35 000 ihmistä. Kuva: Sergei Karpuhin

Pietari. Ukrainan vallankumousta vastustava joukkokokous keräsi lauantaina Moskovan keskustaan poliisin arvion mukaan 35 000 mielenosoittajaa. Järjestäjät puhuivat 50 000 osallistujasta.

"Venäjälle ei tule Maidania!" mielenosoittajia huudatettiin lavalta. Maidan viittaa Kiovan Itsenäisyydenaukioon, jossa Ukrainan valta vaihtui vuosi sitten. Tuolloin tarkka-ampujat ja poliisi alkoivat ampua mielenosoittajia. Ammuskeluissa ja yhteenotoissa kuoli noin sata ihmistä.

Moskovan mielenosoituksen järjesti Antimaidan-kansanliike, joka on julistanut päämääräkseen muun muassa värivallankumousten ja opposition vastaisen taistelun.

Kokoontujien riveissä marssivat näkyvästi presidentti Vladimir Putinin ja Tšetšenian johtajan Ramzan Kadyrovin tukijat. Mukana olivat myös Venäjän upseerijärjestö, Patrioottinen Putin-klubi ja veteraanijärjestö Boevoje Bratstvo, Taisteluveljet.

Alkuvuodesta perustetun Antimaidanin takana on muun muassa moottoripyöräkerho Yön susien johtaja Aleksandr Zaldostanov.

"Näinä aikoina kaikki Venäjän viholliset ovat liikekannalla. Kehotan kaikkia asettautumaan presidentin tueksi", hän sanoi lavalta uutistoimisto Ria Novostin mukaan.

Myös muualla maassa vastustettiin lauantaina Maidania. Pietarin Mars-kentällä mielenilmaus keräsi vain muutama sata osanottajaa. Mielenosoituksen järjesti kansallismielinen Nod-liike.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat