Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman selittäjät

HS:n kirjeenvaihtajat ovat raportoineet maailmalta pian 90 vuoden ajan. Nykyiset kirjeenvaihtajat esittelevät nyt omat suosikkipaikkansa.

Ulkomaat
 
Kalle Koponen HS
Moskovan-kirjeenvaihtaja Pekka Hakala matkaa Ukrainaan toistuvasti. Kuva elokuulta Donetskista.
Moskovan-kirjeenvaihtaja Pekka Hakala matkaa Ukrainaan toistuvasti. Kuva elokuulta Donetskista. Kuva: Kalle Koponen HS

Helsingin Sanomien Washingtonin-kirjeenvaihtaja Laura Saarikoski istui kuuntelemassa Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa Valkoisessa talossa.

Pekingin-kirjeenvaihtaja Mikko Paakkanen taas kävi Kiinan saastuneimmassa kaupungissa Baodingissa, ja Brysselin-kirjeenvaihtaja Virve Kähkönen odotti käytävillä yötä myöten tietoa EU:n ja Kreikan johtajien neuvotteluista. Moskovan-kirjeenvaihtaja Pekka Hakala seurasi siviilien evakuointia taistelujen alta Debaltsevessa Itä-Ukrainassa.

Tätä ja paljon muuta Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajat ovat tehneet tänä vuonna. Kaikilla kahdeksalla HS:n kirjeenvaihtajalla onkin ollut kiireinen alkuvuosi.

Siinä ei tosin ole mitään poikkeuksellista. Kirjeenvaihtajien tehtävänä on raportoida suomalaisille siitä, millaisessa maailmassa elämme. Maailmassa tapahtuu paljon ja koko ajan.

Kirjeenvaihtajan työn perusteet eivät ole juuri muuttuneet vuodesta 1926, jolloin HS lähetti ensimmäisen vakituisen kirjeenvaihtajansa Yrjö Niiniluodon Geneveen.

Jo silloin pidettiin tärkeänä, että suomalaisille välittävät maailmalta tietoa kirjeenvaihtajat, jotka tuntevat Suomen. Ei haluttu olla vain maailmankielillä toimivien isojen uutistoimistojen varassa.

Siksi kirjeenvaihtajat raportoivat yhä paljon muutakin kuin uutisia. Reportaaseissa kerrotaan hitaammista ja pidemmistä kehityskuluista.

Käytännön työ on tietenkin muuttunut valtavasti jo tekniikan kehityksen vuoksi. Nykyisin Helsingin Sanomat julkaisee koko ajan enemmän ja enemmän myös liikkuvaa kuvaa. Sanomalehden kirjeenvaihtajat eivät enää raportoi yleisölleen vain kirjoittamalla vaan myös puhumalla.

Seuraavilla sivuilla B 2–B 5 kukin kirjeenvaihtaja kertoo lempipaikastaan asemakaupungissaan.

Huomenna maanantaina kirjeenvaihtajat ovat tavattavissa Kirjeenvaihtajat lavalla -yleisötapahtumassa Sanomatalon Mediatorilla (Töölönlahdenkatu 2) kello 16.30–18.30. Keskustelun teemoina ovat Ukrainan sota, Eurooppa ja maahanmuutto sekä uusi maailmanjärjestys. Tilaisuus on nähtävissä myös suorana lähetyksenä HS.fi:ssä.

Rio Gandara HS
Kreikan vaalit lennättivät Virve Kähkösen Brysselistä Ateenaan. Verkkovideot ovat osa uutistyötä.
Kreikan vaalit lennättivät Virve Kähkösen Brysselistä Ateenaan. Verkkovideot ovat osa uutistyötä.
Gorm K. Gaare
Kalastusalus kuljetti Skandinavian-kirjeenvaihtajaa Elina Kervistä reportaasimatkalla Pohjois-Norjassa.
Kalastusalus kuljetti Skandinavian-kirjeenvaihtajaa Elina Kervistä reportaasimatkalla Pohjois-Norjassa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat