Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kymmeniä kuoli lauttaturmassa Bangladeshissa

Toisen aluksen kanssa törmännyt matkustajalautta oli liian täynnä matkustajia

Ulkomaat
 
AFP
Viranomaiset kokosivat lauttaonnettomuudessa kuolleita sunnuntaina veneen kannelle.
Viranomaiset kokosivat lauttaonnettomuudessa kuolleita sunnuntaina veneen kannelle. Kuva: AFP

Ainakin 41 ihmistä kuoli, kun liian täyteen lastattu matkustajalautta osui toiseen alukseen ja upposi Bangladeshissa sunnuntaina.

Kuolleiden joukossa oli yksitoista lasta ja seitsemän naista, kertoivat viranomaiset uutistoimisto AFP:n mukaan.

Lautta oli matkalla pari kilometriä leveän Padmajoen yli Daulatdiasta Paturiaan Rajbarin hallintoalueella, joka sijaitsee noin 50 kilometriä länteen maan pääkaupungista Dhakasta.

Sukeltajat jatkoivat kuolleiden etsintöjä yön yli apunaan muiden lauttojen valonheittimet. Ainakin noin 50 ihmistä pelastautui uimalla tai muiden alusten auttamana.

Pelastuneet kertoivat, että pienen lautan kahdelle kannelle oli ahtautunut 70–150 matkustajaa. Törmäyksen toinen osapuoli oli eri lähteiden mukaan rahti- tai kalastusalus.

"Pitelin äitiäni kädestä, kun rahtialus osui lauttaamme takaapäin", kertoi Al Amin, 18, AFP:lle onnettomuuden jälkeen Paturian lauttasatamassa.

"Lautta upposi kahdessa minuutissa. Ennen kuin tajusinkaan, olin huuhtoutunut keskelle jokea. – – Minä uin, ja [toinen] lautta tuli pelastamaan minut. Mutta en tiedä, mitä äidilleni tapahtui."

Paikallispoliisin edustaja Bidhan Tripura kertoi uutistoimisto Reutersille, että toisen aluksen miehistöstä oli pidätetty kaksi ihmistä.

Veneiden uppoamiset ovat tavallisia Aasian köyhimpiin maihin lukeutuvassa Bangladeshissa, jota halkoo yli 230 jokea. Viranomaisten mukaan Bangladeshissa on satojatuhansia pieniä ja keskisuuria veneitä ja niistä alle viisi prosenttia täyttää turvallisuusvaatimukset.

AFP:n mukaan aiemmin tässä kuussa maan eteläosassa kuoli ainakin viisi ihmistä, kun noin kahtasataa ihmistä kuljettanut matkustajalautta upposi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat