Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jopa 100 000 pohjoiskorealaista ulkomailla orjatyössä

Ulkomaat
 

Kymmenettuhannet pohjoiskorealaiset raatavat ulkomailla orjatyön kaltaisissa oloissa usein ilman palkkaa, jotta muun muassa kauppapakotteiden eristämä Pohjois-Korea ja sen diktatuuri saisivat arvokkaita valuuttatuloja.

Etelä-Koreassa toimivat kansalais- ja ihmisoikeusjärjestöt arvioivat, että Pohjois-Korea on lähettänyt 60 000–100 000 työntekijää 40 eri maahan raatamaan esimerkiksi kiinalaisissa tehtaissa, venäläisillä metsätyömailla tai myanmarilaisissa tunneliprojekteissa, kertoi New York Times. Ulkomaille lähetetyt työntekijät saavat pitää vain pienen osan palkastaan, kun valtio pidättää valtaosan rahoista itselleen.

Pohjois-Korea on ansainnut raadannasta arviolta 150–230 miljoonan dollarin vuositulot. Lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan työntekijöitä on lähetetty maailmalle diktaattori Kim Jong-unin aikana aiempaa enemmän, kun lisääntyneet kauppapakotteet ovat vähentäneet valuuttavirtoja.

Valtiollisen työvoiman lähettämisellä on Pohjois-Koreassa pitkät perinteet. Ilmiötä kutsutaan myös "valtion tukemaksi orjuudeksi".

Tunnetuimpia pohjoiskorealaisten työleirejä ovat olleet salaperäiset metsähakkuuleirit Siperiassa. NK Watch -järjestön haastattelemien, työleireillä olleiden pohjoiskorealaisten loikkareiden mukaan työpäivät olivat vähintään 12 tuntia pitkiä, vapaapäiviä oli vain muutama vuodessa ja työntekijät saivat tavallisesti vain kymmenen prosenttia luvatusta palkasta.

Soulilaisen Kookmin-yliopiston tutkija Andrei Lankov kuitenkin muistuttaa, ettei pohjoiskorealaisten lähettämisessä ole perinteisessä mielessä kyse orjatyöstä. Työpaikat ulkomailla ovat haluttuja, koska niistä voi saada joka tapauksessa enemmän rahaa kuin Pohjois-Koreassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat