Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi ex-ministeriä kärähti Britanniassa lahjuksista

Entiset ulkoministerit astuivat toimittajien virittämään ansaan

Ulkomaat
 
AFP
Malcom Rifkind
Malcom Rifkind Kuva: AFP

Kaksi Britannian entistä ulkoministeriä on joutunut keskelle lahjuskohua, kertovat brittiviestimet.

Konservatiivien Malcom Rifkind ja Labour-puolueen johtohahmoihin kuuluva Jack Straw astuivat The Telegraph -lehden ja tv-kanava Channel 4:n toimittajien virittämään ansaan. Kuvitteellisen kiinalaisyrityksen nimissä lähestyneet toimittajat saivat poliitikoilta piilokameran edessä lupauksia edistää yrityksen etuja rahaa vastaan.

Toimittajat yrittivät The Telegraphin mukaan rekrytoida yhteensä kahtatoista poliitikkoa keksityn kiinalaisfirman neuvonantajiksi. Kuusi kohteista ei vastannut kyselyihin ja yksi ilmoitti, etteivät hänen kontaktinsa ole kaupan. Straw ja Rifkind suostuivat tapaamiseen.

The Telegraphin mukaan Straw kehui valeasuisille toimittajille käyttäneensä vaikutusvaltaansa erään yrityksen puolesta muun muassa muuttamalla EU-säädöksiä ja taivuttelemalla Ukrainan hallitusta. Hän kertoi laskuttavansa tavallisesti noin viisituhatta puntaa eli lähes seitsemäntuhatta euroa päivältä.

Parlamentin tiedustelukomiteaa johtava Rifkind puolestaan tarjosi toimittajille vaikutuskanavaa kaikkiin Britannian suurlähettiläisiin maailmalla.

Kärähtäneet poliitikot kiistävät toimineensa väärin ja ovat ilmoittautuneet parlamentin jäsenten rikkeitä tutkivalle komissiolle. BBC:n mukaan Straw kuitenkin astui syrjään Labourista ja konservatiivipuolue erotti Rifkindin määräajaksi maanantaina.

Brittiparlamentin sääntöjen mukaan poliitikoiden on ilmoitettava ulkopuoliset palkkatyöt, ja toimiminen parlamentissa ulkopuolisen tahon maksua vastaan on kielletty.

Justin Tallis AFP
Jack Straw
Jack Straw
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat