Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

WHO vaatii Eurooppaan rokotusohjelmaa tuhkarokkoa vastaan

Tautia on tavattu vuoden sisällä seitsemässä Euroopan maassa

Ulkomaat
 

Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan keskustoimisto on huolestunut tuhkarokkotartuntojen määrästä.

WHO:n tiedotteen mukaan vuosien 2014–2015 aikana Euroopassa on rekisteröity yli 22 000 tartuntatapausta. Järjestö toivookin massarokotuskampanjaa taltuttamaan useamman vuoden Euroopassa levinneen tuhkarokkoepidemian.

Tuhkarokkoa on tavattu seitsemän eri valtion alueella Euroopassa sekä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Meksikossa, Brasiliassa ja Kiinassa. Euroopassa pahimmat epidemiat koettelevat Kirgisiaa, Bosnia ja Hertsegovinaa ja Venäjää.

"Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana tuhkarokkotapausten määrä on kasvanut Euroopassa 96 prosentilla. Olimme hyvin lähellä koko taudin voittamisessa, ja nyt olemme ottaneet selkeää takapakkia", totesi WHO:n Euroopan aluejohtaja Zsuzsanna Jakab tiedotteessa.

"Meidän tulee toimia välittömästi kattaaksemme aukot immunisaatiossa. On sietämätöntä, että huolimatta 50 vuoden ponnistuksista voittaa tuhkarokko tauti vaatii edelleen ihmishenkiä, rahaa ja voimavaroja", hän jatkoi.

WHO:n mukaan Euroopassa nähdään edelleen jatkuvia tuhkarokkoepidemioita, koska alueella on taudille alttiiden ihmisten taskuja.

Tilannetta pahentaa, että kasvava joukko vanhempia joko kieltäytyy lastensa rokottamisesta tai ei saa lapsilleen rokotuksia.

Tuorein tuhkarokon uhri menehtyi Berliinissä viime viikolla. Taudin saanutta poikaa ei ollut rokotettu tuhkarokkoa vastaan.

Berliinin tuhkarokkoepidemia on pahin sitten vuoden 2001. Viime vuoden lokakuussa puhjenneen epidemian aikana kaupungissa on todettu 574 tuhkarokkotapausta.

Lapsen kuolintapaus vauhditti poliittista väittelyä rokotuksista. Saksassa ei ole rokotepakkoa.

Suomessa raportoitiin viime vuonna kolme tuhkarokkotapausta, kertoo tartuntatautilääkäri Katrine Pesola Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL). Vuonna 2013 niitä oli kaksi.

"Vuodesta 1995 alkaen Suomessa ei ole rekisteröity yhtään kuolemantapausta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat