Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannian oppositiojohtaja puolusti Euroopan unionia

Labouria johtava Ed Miliband korosti, ettei ero unionista hyödyttäisi ketään

Ulkomaat
 
Neil Hall Reuters
Britannian työväenpuolueen johtaja Ed Miliband lupasi puheessaan torstaina lisää tukea liike-elämälle.
Britannian työväenpuolueen johtaja Ed Miliband lupasi puheessaan torstaina lisää tukea liike-elämälle. Kuva: Neil Hall Reuters

Britannian työväenpuolueen johtaja Ed Miliband liehitteli torstaina tekniikan alaa pitämällä voimakkaan puolustuspuheen EU-jäsenyyden puolesta.

Miliband korosti, ettei flirttailemalla EU:sta lähdöllä saavuteta poliittisia voittoja.

"Haluan tehdä tämän selväksi: vastustan tätä suuntausta. Se ei ole kansallisten etujemme mukaista. Se ei ole brittiläisten perheiden etujen mukaista. Se ei ole Britannian elinkeinoelämän etujen mukaista", Miliband sanoi tekniikan alan työnantajien järjestön EEF:n tilaisuudessa.

Kyseessä oli The Guardianin mukaan työväenpuoluetta johtavan Milibandin tähän mennessä voimakkain kannanotto Britannian EU-jäsenyyden puolesta. Miliband toisti labourin kannan, jonka mukaan Britannian paikka on unionin sisällä, ei sen ulkopuolella.

"Britannian ja Britannian liike-elämän pitkän aikavälin vakaudelle ja vauraudelle ei ole suurempaa uhkaa kuin lähtö Euroopan unionista", Miliband varoitti. "Siksi on väärin pelata uhkapeliä EU-jäsenyydellämme."

EU-vastaisuus on vahvistunut Britanniassa. Asiantuntijoiden mukaan Britannian ero EU:sta on noussut todelliseksi vaihtoehdoksi. EU-vastaisuudella ratsastaa erityisesti ärhäkkä EU- ja maahanmuuttokielteinen Britannian itsenäisyyspuolue Ukip.

Se on pakottanut myös pääministeri David Cameronin esiintymään uhmakkaana unionin haastajana. Siihen häntä ajavat myös hänen omassa konservatiivipuolueessaan olevat EU-jäsenyyden vastustajat.

Cameron on luvannut jäsenyydestä kansanäänestyksen, jos konservatiivit voittavat toukokuun parlamenttivaalit.

Vaaleista odotetaan poikkeuksellisen tiukkoja. Etukäteen on arvioitu, ettei kumpikaan perinteisistä suurista puolueista saa enemmistöä parlamentissa.

Viimeisimmän YouGov-tutkimuslaitoksen kyselyssä konservatiivit ja työväenpuolue olivat tasoissa luvuin 33–33. Itsenäisyyspuolue Ukipin kannatus oli 15 prosenttia.

Labourille kiusallista on, että harva näkee heikkona ja karismattomana pidetyssä Milibandissa pääministeriainesta.

Miliband yrittää nyt hakea nostetta kosiskelemalla Britannian elinkeinoelämää, The Guardian katsoi.

Oppositiojohtajaa on arvosteltu siitä, ettei hän ole onnistunut luomaan kestäviä suhteita liike-elämään. Torstaina hän lupasi liike-elämälle lisää tukea, jos hän nousee pääministeriksi.

"Uskon, että kansalaisemme ansaitsevat säällisiä työpaikkoja, joista maksetaan hyvää palkkaa."

Miliband vaati myös EU:lta uudistuksia. Hän vaati unionia huomioimaan paremmin liike-elämän tarpeet ja "reiluja sääntöjä" siirtolaisuuteen.

Britanniaan on saapunut suuri määrä EU-kansalaisia työn perässä, ja muun muassa Cameron on ilmoittanut pyrkivänsä neuvottelemaan Britannialle oikeuden rajoittaa maahantulijoiden määrää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat