Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maailman vahvin nainen puski tiensä läpi esteiden – HS julkaisee Angela Merkelin urasta digitaalisen lehden

Ulkomaat
 
Angela Merkeliä ei enää tytötellä
Angela Merkeliä ei enää tytötellä
Liittokansleri Helmut Kohl tytötteli Angela Merkeliä hänen uransa alkukaudella. Sittemmin ovat vähättelyt jääneet. Angela Merkel on Rouva Eurooppa.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on nimetty vuosi toisensa perään maailman vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi. Vaikka ei hänestä sellaiseen asemaan uskottu olevan.

Merkelhän on nainen, itäsaksalainen ja vieläpä protestantti. Tällaisista lähtökohdista ei ole kukaan aiemmin noussut ensin Saksan liittokansleriksi ja sen jälkeen maailman vaikutusvaltaisimpien johtajien joukkoon.

Merkelin poliittinen ura alkoi vasta Berliinin muurin murtumisen jälkeen. Liittokansleri Helmut Kohl nosti hänet suojelukseensa, minkä jälkeen alkoi Merkelin nopea poliittinen nousu-ura. Ellei muuri olisi murtunut, emme olisi kuulleet Merkelistä todennäköisesti koskaan.

Merkelin karismasta ei ollut tietoakaan hänen uransa alkuaikoina. Merkel pukeutui huonosti, ja hänen silmänalusensa olivat mustat. Saksalaislehdissä ruodittiin kosolti Merkelin hiustyyliä, joka oli mallia "Prinssi Rohkea".

Jopa Kohl tytötteli Merkeliä.

HS:n digitaalinen aikakauslehti selvittää, millaisista lähtökohdista Angela Merkel ponnisti poliittiselle uralle, miten hän nousi valtaan ja millaista hänen harjoittamansa politiikka on.
HS:n digitaalinen aikakauslehti selvittää, millaisista lähtökohdista Angela Merkel ponnisti poliittiselle uralle, miten hän nousi valtaan ja millaista hänen harjoittamansa politiikka on.

Mutta eipä Merkeliä enää tytötellä. Jos jotain suurta hanketta haluaa Euroopassa edistää, kannattaa sille hankkia Merkelin tuki. Kun Merkel puhuu, häntä kuunnellaan.

Saksan liittokanslerilla on jo asemansa puolesta paljon vaikutusvaltaa. Merkel on onnistunut myös vakiinnuttamaan asemansa ja vahvistamaan vaikutusvaltaansa. Poliittisista taidoista kertoo sekin, että Merkel on toiminut liittokanslerina jo vuodesta 2005 lähtien.

Merkelin asemaa on korostanut muiden suurten EU-maiden poliittinen hajaannus. Ranskalaiset eivät ole kyenneet valitsemaan itselleen vahvaa johtajaa, ja Britannia on jo toinen jalka unionin ulkopuolella.

Liittokansleri Merkel pitää perunakeitosta ja Richard Wagnerista. Hän ei pidä presidentti Vladimir Putinista, koirista eikä valtionvelasta. Tiedämme Merkelistä jotain, mutta millainen Euroopan vaikutusvaltaisin johtaja perimmiltään on?

Helsingin Sanomat teki katsauksen Merkelin elämästä ja kokosi eri vuosilta lehden kirjeenvaihtajien juttuja liittokanslerista.

Digitaalisesta aikakauslehdestä saa kuvan siitä, mistä Merkel on lähtöisin, miten hän nousi valtaan ja millaista Merkelin politiikka on. Se ei ole yhdentekevää tietoa suomalaisillekaan, sillä valtansa vuoksi Merkelillä on välillisiä vaikutuksia ihmisten elämään Suomessakin.

Esimerkiksi Suomen ulkopolitiikka noudattelee pitkälti EU:n ulkopolitiikkaa. Ja erityisesti EU:ssa Saksalla – tai siis Merkelillä – valtaa vasta onkin.

Merkel-aikakauslehdessä on 103 sivua. Lehti on luettavissa Androidin sekä Applen iOS-käyttöjärjestelmillä toimivilla kännyköillä ja tableteilla. Lukeminen edellyttää HS:n sovellusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat