Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Murhaajat ja motiivit hämärän peitossa

Moskovassa sunnuntaina Nemtsovin surumarssi

Ulkomaat
 
Seppo Samuli Lehtikuva
Mielenosoittajat kokoontuivat muistamaan Boris Nemtsovia Venäjän suurlähetystön eteen Helsingissä lauantaina.
Mielenosoittajat kokoontuivat muistamaan Boris Nemtsovia Venäjän suurlähetystön eteen Helsingissä lauantaina. Kuva: Seppo Samuli Lehtikuva

Kaikki Boris Nemtsovin murhaan liittyvät keskeiset seikat olivat hämärän peitossa myöhään lauantaina, kun venäläisen oppositiopoliitikon kuolemasta oli kulunut vuorokausi.

Tietoa ei ollut sen enempää ampujasta, toimeksiantajasta kuin motiivista.

Nemtsov, 55, kuoli perjantai-iltana kello 23.40 Moskovan aikaa, kun häntä ammuttiin pistoolilla ohiajavasta autosta. Neljä laukausta osui Nemtsovia selkään.

Murhapaikalle kertyi lauantain kuluessa korkea, useiden metrien levyinen röykkiö kukkia ja kukkalaitteita, kun tuhannet moskovalaiset kävivät osoittamassa vainajalle kunnioitustaan.

Venäjän vallanpitäjien edustajia Moskovajoen sillalla ei näkynyt. Presidentti Vladimir Putin tosin lähetti surunvalittelunsa Nemtsovin 86-vuotiaalle äidille Dina Eidmanille.

Moskovassa järjestetään tänään sunnuntaina iltapäivällä surumarssi Nemtsovin muistoksi. Alun perin tänään oli tarkoitus osoittaa mieltä Ukrainan sotaa vastaan, mutta Nemtsovin murha muutti tilaisuuden luonteen.

Viranomaiset antoivat luvan 50 000 hengen tapahtumalle. Lauantaina ei ollut tiedossa, kuinka suuri surumarssista on tulossa.

Röyhkeä murha Kremlin kupeessa järkytti sekä Venäjällä että ulkomailla.

"Tämä ei ole isku pelkästään oppositiolle, tämä on isku koko Venäjän yhteiskunnalle", sanoi oppositiopoliitikko Sergei Mitrohin uutistoimisto AFP:n mukaan.

"Tämä on isku koko Venäjää vastaan. Jos poliittisista mielipiteistä rangaistaan tällä tavalla, niin maallamme ei yksinkertaisesti ole tulevaisuutta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat