Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palkat ja eläkkeet kiinnostavat virolaisia äänestäjiä

Ulkomaat
 
Marko Mumm
Mario Tammaru, TapaMattojen kuljettaja1. "Pääasia on, ettei keskusta pääse valtaan. (Puoluejohtaja Edgar) Savisaar on epäilyttävä. Jo se, että hän lupaa tuhannen euron minimipalkkaa, on epäilyttävää. Olen sitä mieltä, että hän puuhaa Venäjän kanssa jotakin."2. "Äänestän reformia. Se on tarpeeksi vahva vastus keskustalle. Ainakin minun elämäni Virossa on muuttunut koko ajan parempaan suuntaan, rakennan taloa, pian syntyy lapsi. Tienaan tarpeeksi, yli tuhat euroa kuussa. Olen tyytyväinen elämään."
Mario Tammaru, TapaMattojen kuljettaja1. "Pääasia on, ettei keskusta pääse valtaan. (Puoluejohtaja Edgar) Savisaar on epäilyttävä. Jo se, että hän lupaa tuhannen euron minimipalkkaa, on epäilyttävää. Olen sitä mieltä, että hän puuhaa Venäjän kanssa jotakin."2. "Äänestän reformia. Se on tarpeeksi vahva vastus keskustalle. Ainakin minun elämäni Virossa on muuttunut koko ajan parempaan suuntaan, rakennan taloa, pian syntyy lapsi. Tienaan tarpeeksi, yli tuhat euroa kuussa. Olen tyytyväinen elämään."

1. Mikä on Teille oleellista sunnuntain parlamenttivaaleissa? 2. Mikä puolue ajaa näitä asioita?

Helen Paulus, JõgevaPoliisi.1. "Oleellista on raha perheelle. Minä odotan, että tulisi progressiivinen verotus. Poliisin tavallinen palkka on 800 euroa kuussa. Meidän perhettä auttaisi, jos 500 euroa olisi verotonta. Reformi lupaa sata euroa kolmannesta lapsesta, mutta meillä on kaksi. En usko, että sitä nostetaan heti uudestaan. Lapsilisä vasta nousi 19 eurosta 45:een."2. "Harkitsen kahden puolueen välillä sillä ajatuksella, ettei valtaan tulisi taas reformi. Se on ollut siellä vuosikaudet."
Helen Paulus, Jõgeva
Poliisi.
1. "Oleellista on raha perheelle. Minä odotan, että tulisi progressiivinen verotus. Poliisin tavallinen palkka on 800 euroa kuussa. Meidän perhettä auttaisi, jos 500 euroa olisi verotonta. Reformi lupaa sata euroa kolmannesta lapsesta, mutta meillä on kaksi. En usko, että sitä nostetaan heti uudestaan. Lapsilisä vasta nousi 19 eurosta 45:een."
2. "Harkitsen kahden puolueen välillä sillä ajatuksella, ettei valtaan tulisi taas reformi. Se on ollut siellä vuosikaudet."
Aare Rohtla, MustveeTyönjohtaja1."Olen jo eläkeikäinen, mutta eläkkeeksi on laskettu vain kolmannes työvuosista. Reformi sanoo, että sillä on suunnitelma. Missä se suunnitelma on ollut, kun ovat johtaneet kymmenen vuotta hallitusta? IRL ja demarit ovat vuoronperään hallituksessa reformin kanssa. Se on kuin piirileikki."2. "Olen aina äänestänyt keskustaa ja äänestän edelleen. Keskusta lupaa ottaa huomioon kaikki työvuodet. Työskentelin 40 vuotta, ja saan vain kolmesataa euroa kuussa."
Aare Rohtla, Mustvee
Työnjohtaja
1."Olen jo eläkeikäinen, mutta eläkkeeksi on laskettu vain kolmannes työvuosista. Reformi sanoo, että sillä on suunnitelma. Missä se suunnitelma on ollut, kun ovat johtaneet kymmenen vuotta hallitusta? IRL ja demarit ovat vuoronperään hallituksessa reformin kanssa. Se on kuin piirileikki."
2. "Olen aina äänestänyt keskustaa ja äänestän edelleen. Keskusta lupaa ottaa huomioon kaikki työvuodet. Työskentelin 40 vuotta, ja saan vain kolmesataa euroa kuussa."
Gea Kannus, TallinnaKotirouva1. "Tykkään antaa protestiäänen suuria parlamenttipuolueita vastaan. Samat puolueet ovat koko ajan vallassa. Niitä pitää vähän ravistella, kun ne ovat liian itsevarmoja."2. "Harkitsen, äänestänkö tuttua reformipuolueesta vain EKRE:ä [Viron konservatiivia kansanpuoluetta]. Tällä kertaa varmaan kallistun protestiäänen kannalle."
Gea Kannus, Tallinna
Kotirouva
1. "Tykkään antaa protestiäänen suuria parlamenttipuolueita vastaan. Samat puolueet ovat koko ajan vallassa. Niitä pitää vähän ravistella, kun ne ovat liian itsevarmoja."
2. "Harkitsen, äänestänkö tuttua reformipuolueesta vain EKRE:ä [Viron konservatiivia kansanpuoluetta]. Tällä kertaa varmaan kallistun protestiäänen kannalle."
Maie Koppel, MustveeEläkeläinen1. "Oleellista on eläke. Kaikki he lupaavat, ja toivoa on. Minun eläkkeeni on 317 euroa, eikä sillä tahdo tulla toimeen. Huhtikuussa se nousee joka tapauksessa."2. "Äänestän IRL:n (Isänmaa ja res publican liitto) ehdokasta, joka on jo saanut paljon aikaan Mustveessä. Satama on kunnostettu, ja nytkin sitä rakennetaan. Nyt täällä on kaunista. Vielä hiljattain täällä näytti aika kamalalta."
Maie Koppel, Mustvee
Eläkeläinen
1. "Oleellista on eläke. Kaikki he lupaavat, ja toivoa on. Minun eläkkeeni on 317 euroa, eikä sillä tahdo tulla toimeen. Huhtikuussa se nousee joka tapauksessa."
2. "Äänestän IRL:n (Isänmaa ja res publican liitto) ehdokasta, joka on jo saanut paljon aikaan Mustveessä. Satama on kunnostettu, ja nytkin sitä rakennetaan. Nyt täällä on kaunista. Vielä hiljattain täällä näytti aika kamalalta."
Lehte Pikkor, Kose-RistiMyyjä1. "Työpaikkoja pitäisi olla ja liikenneyhteydet maalla niin, että pääsee töihin. Kävin autokoulun, jotta voisin käydä töissä. En usko mitään vaalilupauksia. Keskusta lupaa tuhat euroa minimipalkkaa. Minä saan nyt 450 euroa kuussa. Jos kaupan omistaja joutuisi maksamaan tuhat, kauppa menisi konkurssiin ja minä menettäisin työpaikkani."2. "Valtaan voisi tulla mikä tahansa muu paitsi reformi."
Lehte Pikkor, Kose-Risti
Myyjä
1. "Työpaikkoja pitäisi olla ja liikenneyhteydet maalla niin, että pääsee töihin. Kävin autokoulun, jotta voisin käydä töissä. En usko mitään vaalilupauksia. Keskusta lupaa tuhat euroa minimipalkkaa. Minä saan nyt 450 euroa kuussa. Jos kaupan omistaja joutuisi maksamaan tuhat, kauppa menisi konkurssiin ja minä menettäisin työpaikkani."
2. "Valtaan voisi tulla mikä tahansa muu paitsi reformi."
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat