Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kreikan Tsipras raivostutti Espanjan ja Portugalin – pääministereiden välillä sanasota

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy kehotti Tsiprasia pitämään oman pesän kunnossa

Ulkomaat
 
Cristina Quicler AFP
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy Kuva: Cristina Quicler AFP

Euromaiden kesken käytiin sunnuntaina poikkeuksellisen korkean tason sanasotaa, kun Espanjan ja Portugalin pääministerit vastasivat kovin sanoin Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin esittämiin syytöksiin.

Tsipras oli lauantaina väittänyt radikaalivasemmistolaisen Syriza-puolueensa keskuskomitean istunnossa, että Espanja ja Portugali ovat tahallaan vaikeuttaneet Kreikan velkaneuvotteluja euroryhmän kanssa.

"Meitä vastassa on akseli, jota johtavat Espanjan ja Portugalin hallitukset", Tsipras sanoi saksalaislehti Frankfurter Allgemeinen mukaan. "Heidän suunnitelmansa oli ja on uuvuttaa meidät ja kaataa hallituksemme."

Espanjan pääministeri Mariano Rajoy ja Portugalin pääministeri Pedro Passos Coelho tyrmäsivät sunnuntaina Tsiprasin väitteet.

Passos Coelho luonnehti Tsiprasin syytöksiä "vääriksi, ennenkuulumattomiksi ja eurooppalaiselle poliitikolle sopimattomiksi", kertoi Frankfurter Allgemeine.

Konservatiivi Mariano Rajoy taas syytti Tsiprasia ulkoisten vihollisten etsimisestä, koska oma pesä ei ole kunnossa.

"Emme me [Espanja] ole vastuussa kreikkalaisen radikaalivasemmiston turhautumisesta, kun se on mennyt lupaamaan asioita, joita se ei pysty toteuttamaan", Rajoy sanoi espanjalaislehti El Paísin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat