Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Karu vaihtoehto diplomatialle

Ulkomaat
 

Nykyiset neuvottelut Iranin ydinaseen estämiseksi alkoivat presidentti George W. Bushin ensimmäisellä kaudella, ja niiden muodollinen takaraja on 30. kesäkuuta. Neuvotteluosapuolet – Iran, Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Kiina, Venäjä ja Saksa – ovat sopineet, että suurista linjoista pitäisi päättää jo 24. maaliskuuta mennessä.

Neuvotteluissa ollaan päätymässä sopimukseen, jonka mukaan Iranin ydinohjelma jäädytettäisiin ja pantaisiin kansainväliseen tarkkailuun kymmeneksi vuodeksi. Jos Iran pitää kiinni sopimuksesta, valvontaa höllennetään jakson loppupuolella.

Sopimuksen tavoite on pidentää aikaa, joka Iranilta menisi ydinaseen saamiseksi. The Institute for Science and International Security -järjestön vuonna 2013 esittämän arvion mukaan nykyinen varoaika on vain kaksi tai kolme kuukautta, ja neuvottelujen päämäärä on pidentää se vuoteen.

Vaihtoehto sopimuksella on karu. Jos neuvottelut katkeavat, Iran todennäköisesti jatkaa ydinaseen kehittämistä, vaikka virallisesti kiistääkin sen. Jos Yhdysvallat tämän jälkeen haluaisi estää Irania saamasta ydinasetta, sen pitäisi harkita iskua Iranin ydinohjelmaa vastaan.

Tämä voisi johtaa suursotaan Lähi-idässä.

Laura Saarikoski HS
Washington

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat