Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin: Poliisin on pelastettava Venäjä murhien häpeältä

Ulkomaat
 
Vladimir Putin: Nemtsovin murha oli julkea teko
Vladimir Putin: Nemtsovin murha oli julkea teko
Venäjän presidentti Vladimir Putin viittaa oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhaan pitäessään puhetta Venäjän sisäministeriössä. (kuva: Reuters, editointi: Heidi Lämsä HS)

Venäjän presidentti Vladimir Putin vaati keskiviikkona poliisivoimia pelastamaan Venäjän murhien "tragedialta ja häpeältä". Presidentti viittasi oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhaan puhuessaan sisäministeriön kollegiolle Moskovassa.

"Loppujen lopuksi on pelastettava Venäjä sellaiselta häpeältä ja tragedialta, jonka aivan äsken näimme ja koimme", Putin sanoi venäläisten uutistoimistojen mukaan.

"Tarkoitan murhaa, Boris Nemtsovin raakaa murhaa aivan pääkaupungin keskustassa."

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun presidentti puuttui suoraan Nemtsovin lauantain vastaisena yönä tapahtuneeseen surmaan Kremlin muurien juurella.

Presidentin ensi kommentti tuli lauantaina hänen lehdistöpäällikkönsä kautta. Tuossa lausunnossa arvioitiin, että Nemtsovin murhalla oli "provokatiivinen luonne".

Putin vaati keskiviikkona sisäministeriön johtoa nostamaan rikosten ratkaisuastetta.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoi keskiviikkona, että sillä on tiedossaan useita epäiltyjä Nemtsovin murhasta. Asiasta kertoi uutistoimisto Tass, joka siteerasi FSB:n johtajaa.

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat