Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyllytetty raportti: Etelä-Sudan Afrikan unionin holhoukseen

Selvitys syyttää Etelä-Sudanin johtoa maan luhistumisesta sisällissodassa

Ulkomaat
 

Afrikan unionin ja YK:n pitäisi nimittää asiantuntijaryhmä johtamaan Etelä-Sudania viiden vuoden siirtymäkauden ajaksi.

Etelä-Sudanin presidenttiä Salva Kiiriä, oppositiojohtaja Riek Macharia ja muita edellisen hallituksen poliitikoita ei pitäisi päästää osallistumaan siirtymäkauden hallitukseen. Nämä tiukat ehdotukset sisältyvät Afrikan unionin teettämään selvitykseen, jonka uutistoimisto Reuters sai käsiinsä.

Selvitys piti julkistaa jo tammikuussa, mutta Afrikan unioni hyllytti sen, koska selvityksen pelättiin uhkaavan rauhanneuvotteluita.

Nigerian entisen presidentin Olusegun Obasanjon johtaman ryhmän tekemässä selvityksessä syytetään presidentti Kiiriä ja entistä varapresidenttiä Macharia valtion luhistumisesta maan ajauduttua sisällissotaan joulukuussa 2013. Selvityksen mukaan Kiir ja Machar ovat vastuussa "järjestetyistä verilöylyistä ja niitä seuranneista suuren mittaluokan väkivaltaisuuksista", Reuters kertoi.

Selvityksessä ehdotetaan, että Afrikan unionin nimittämä asiantuntijaryhmä ottaisi öljyvaltion väliaikaisesti hallintaansa. Maan öljyvarat siirrettäisiin Afrikan kehityspankin tilille, ja afrikkalaiset joukot ottaisivat vastuun vakauden valvomisesta.

Selvityksessä arvostellaan Yhdysvaltoja, Britanniaa ja Norjaa siitä, että ne auttoivat luomaan "aseellisen vallan, jota kukaan ei voinut poliittisesti vastustaa" tukemalla vuoden 2005 rauhansuunnitelmaa Etelä- ja Pohjois-Sudanin välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat