Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko edessä todella Clinton vastaan Bush?

Ulkomaat
 

Jalkapallossa kahden jättiläisen, Real Madridin ja FC Barcelonan kohtaamista kutsutaan klassikoksi (El Clásico). Yhtä legendaarinen klaanien välinen kamppailu saattaa tulla Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleista: presidenttikisaan valmistautuvat sekä entisten presidenttien poika ja veli Jeb Bush että entisen presidentin puoliso Hillary Clinton.

Puolessatoista vuodessa voi tietenkin tapahtua vaikka mitä, mutta juuri nyt Bush vastaan Clinton -presidentinvaali näyttää mahdolliselta, jopa todennäköiseltä. Demokraateilla ei edes ole ketään muuta merkittävää ehdokasta kuin Clinton: Massachusettsin senaattori Elizabeth Warren on nuorten ja itärannikon liberaalien mieleen, mutta aivan liian vasemmistolainen muille.

Republikaaneilla halukkaita on tusina, mutta puolue-eliitin suosikki Jeb Bush on varmistanut itselleen jo nyt kymmeniä miljoonia dollareita kampanjarahaa, mikä antaa hänelle selvän etumatkan.

Jos tavallisilta amerikkalaisilta kysyy, monien mielestä kahden dynastian kamppailu kuulostaa kaamealta. Ei presidenttiyden pitäisi Yhdysvalloissa periytyä suvussa kuin kuninkuuden Britanniassa – juuri siitähän Yhdysvallat itsenäisyystaistelussa pyristeli eroon, amerikkalaiset valittavat. Eikö 315 miljoonan asukkaan maassa muka ole muita poliittisia lahjakkuuksia?

Esivaalit vuoden 2016 alussa ovatkin eräänlainen amerikkalaisen vaalijärjestelmän testi: päätyvätkö demokraattien ja republikaanien ehdokkaiksi puolue-eliitin ja ison rahan ehdokkaat Clinton ja Bush – vai nouseeko sivusta pelkän kansansuosion avulla vielä joku, joka innostaisi ihmisiä uudella tavalla?

Laura Saarikoski
Kirjoittaja on HS:n Washingtonin-kirjeenvaihtaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat