Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomari: Yksi Nemtsovin murhasta epäilty tunnustanut

Venäläisen oppositiopoliitikon murhajutussa on viisi epäiltyä

Ulkomaat
 

Venäjän viranomaiset ovat nostaneet syytteet kahta miestä vastaan runsas viikko sitten tapahtuneesta oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhasta. Asiasta kertoi moskovalainen oikeusistuin sunnuntaina.

Tuomarin mukaan toinen pääepäilty – Zaur Dadajev – on myöntänyt osallisuutensa murhaan. Toisen pääepäillyn nimi on viranomaisten mukaan Anzor Gubašev. Viranomaisten mukaan kaksikko osallistui murhan suunnitteluun ja toteutukseen.

"Dadajevin osallisuus tähän rikokseen on vahvistettu hänen oman tunnustuksensa lisäksi rikosjutusta kerätyn todistusaineiston nojalla", totesi tuomari Natalija Mušnikova.

Dadajev on viranomaisten mukaan työskennellyt aiemmin Tšetšenian Sever-poliisipataljoonassa, Gubašev taas yksityisen turvallisuusfirman palveluksessa.

Myös kolmea muuta henkilöä kuultiin sunnuntaina pidetyssä alustavassa oikeuskuulemisessa murhasta. Heitä ei ole vielä syytetty, mutta heitä kohdellaan tutkinnassa epäiltyinä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan epäillystä neljä – mukaan lukien Gubašev – on vakuuttanut syyttömyyttään.

Viranomaisten mukaan ainakin neljä pidätetyistä on kaukasialaisia.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n mukaan pääepäillyillä on asunnot Tšetšenian tasavallan pääkaupungissa Groznyissä.

Yksi pidätetyistä on Gubaševin veli Šagid, Venäjän televisio kertoi.

Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov kytki Nemtsovin murhan satiirilehti Charlie Hebdonin pilapiirroksiin, joita Nemtsov oli puolustanut. Kadyrovin mukaan "syvästi uskonnollinen" muslimi Dadajev oli järkynyt pilapiirroksista ja lehteä puolustavista lausunnoista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat