Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sekä Natolla että Venäjällä harjoitukset lähellä Krimiä

Sotilasliitto valmistautuu "täyttämään velvollisuutensa"

Ulkomaat
 
Murad Sezer Reuters
Kanadalainen fregatti HMCS Fredericton alitti Bosporin sillan Istanbulissa matkalla Naton sotaharjoituksiin Mustallamerellä.
Kanadalainen fregatti HMCS Fredericton alitti Bosporin sillan Istanbulissa matkalla Naton sotaharjoituksiin Mustallamerellä. Kuva: Murad Sezer Reuters

Sotilasliitto Natolla ja Venäjällä oli tiistaina käynnissä erilliset sotaharjoitukset lähellä Venäjän viime vuonna valtaamaa Krimin niemimaata.

Naton merivoimien sotaharjoituksen tarkoituksena Mustallamerellä oli valmistaa sotilasliitto "tekemään mikä tahansa Naton operaatio, joka vaatii täyttämään sen velvollisuudet kollektiivisesta puolustuksesta", perusteli sotaharjoitusta amerikkalainen kontra-amiraali Brad Williamson.


Venäjän sotaharjoitus aloitettiin Etelä-Venäjällä Stavropolissa, joka on reilut 400 kilometriä Krimiltä. Venäjä harjoitteli muun muassa tykistön ja raketinheitinjärjestelmien käyttöä. Viime viikolla Venäjä ilmoitti laajoista sotaharjoituksista Etelä-Venäjän lisäksi maan rajaseuduilla.

Naton harjoitukseen osallistuivat Bulgaria, Romania, Turkki, Kanada, Saksa, Italia ja Yhdysvallat. Amerikkalaiset lähettivät Mustallemerelle ohjusristelijä USS Vicksburgin.

Naton ja Venäjän suhteet ovat huonoimmillaan sitten kylmän sodan. Suhteet ovat jäätyneet sen jälkeen, kun Venäjä valtasi Ukrainalta Krimin niemimaan ja tukee nyt sotilasliiton mukaan kapinallisia Itä-Ukrainassa.

Naton mukaan Itä-Ukrainassa on venäläisjoukkoja, jotka olisi pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan vedettävä välittömästi takaisin Venäjälle. Venäjä on kiistänyt osallisuutensa Ukrainan sotaan.

Ukraina syytti taas tiistaina kapinallisia helmikuun puolivälissä sovitun tulitauon rikkomisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat