Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mallioppilas joutui erikoistarkkailuun

Ulkomaat
 

Portugali joutui neljän muun EU-maan ohella komission erikoistarkkailulistalle talouden vakautta horjuttavien riskien vuoksi.

Talouskomissaari Pierre Moscovici kehui viime viikolla Portugalin saavutuksia rahoitustukiohjelmassa merkittäviksi mutta julkisen velan ja työttömien korkeaa määrää sitkeiksi ja huolestuttaviksi uhkiksi.

Portugalin sosiaaliturva on komission mukaan epäonnistunut köyhyyden vähentämisessä, ja tukileikkaukset ovat osuneet epäsuhtaisesti kaikkein vähävaraisimpiin. EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pahoitteli kulukuurin nöyryytyksiä etenkin Kreikan ja Portugalin kansalaisille.

Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble pitää Portugalia myönteisenä esimerkkinä siitä, miten riuskat säästötoimet tepsivät julkisen talouden tervehdyttämisessä.

Valtiovarainministeri Maria Luís Albuquerque on puolestaan painottanut Portugalin pitävän troikan lainavelvoitteista kiinni. Hän sai luvan euromailta ja Euroopan keskuspankilta maksaa etuajassa takaisin 14 miljardia euroa Kansainvälisen valuuttarahaston lainaosuutta.

Ensimmäinen kuuden miljardin euron erä maksetaan tässä kuussa. Valtiovarainministeriö arvioi, että pika-aikataululla säästetään jopa 500 miljoonaa euroa korkomenoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat