Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putin katosi julkisuudesta – Kreml vakuuttelee kaiken olevan kunnossa

Presidentin kädenpuristus rikkoo käden, Kremlistä vakuutetaan

Ulkomaat
 

Kreml yritti torstaina hillitä Venäjän presidentin Vladimir Putinin terveyteen liittyviä huhuja, jotka ovat viime päivinä taas voimistuneet.

Putinia ei ole nähty julkisuudessa lähes viikkoon, ja keskiviikkona hänen Kazakstanin-matkansa peruttiin. Hän ei myöskään osallistunut turvallisuuspalvelu FSB:n kollegion kokoukseen, jossa hän tavallisesti on mukana.

"Vaikuttaa siltä, että hän on sairastunut", kazakstanilainen hallituslähde sanoi lisäksi uutistoimisto Reutersille keskiviikkona.

Matkan perumisen jälkeen venäläinen uutistoimisto RBK kirjoitti, etteivät toimittajat ole nähneet Putinia sitten 5. maaliskuuta.

Putinin lehdistösihteeri Dmitri Peskov tyrmäsi torstaina kaikki puheet Putinin terveydestä ja sanoi tämän keskittyvän hallinnollisiin tehtäviin ja ajankohtaisten kriisien hoitamiseen. Peskov sanoi Gazeta.ru-lehden mukaan, että Putinilla on jatkuvasti paljon tapaamisia, mutta ne kaikki eivät ole julkisia.

Peskov kutsui terveyshuhuja tyypilliseksi "keväthurmokseksi" venäläiselle uutistoimisto Tassille.

Osin kriittisen radioaseman Eho Moskvyn haastattelussa hän vakuutteli Putinin olevan kunnossa.

"Onko Putin siis terve?" Eho Moskvyn toimittaja Varvara Kostina kysyi Peskovilta.

"Täysin", Peskov vastasi.

"Eli kädenpuristus on luja?" Kostina jatkoi.

"Rikkoo [toisen kättelijän] käden", Peskov vastasi.

"Hän siis työskentelee asiakirjojen parissa?" Kostina kysyi.

"Seikkaperäisesti", Peskov vastasi.

Kostinan viimeinen kysymys oli ironinen. Venäjän entisen presidentin Boris Jeltsinin hallinto ilmoitti 1990-luvulla toistuvasti presidentin "työskentelevän asiakirjojen parissa", kun hän ei ollut työkunnossa.

Iltapäivällä Kreml julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin Putinin puhuneen puhelimessa Armenian presidentin Serž Sargsjanin kanssa. Tiedotteessa ei kuitenkaan ilmoitettu mitään kellonaikaa tai päivämäärää, joten se herätti kummastusta.

Putinin terveydentila nousee säännöllisesti keskustelunaiheeksi varsinkin Venäjän sosiaalisessa mediassa, jos hän on yllättäen pois julkisuudesta.

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin viimekuisen surman jälkeen Moskova kuhisee tavallistakin enemmän huhuja ja erilaisia teorioita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat