Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina ei selviä ilman rahaa

Ulkomaat
 

Ukraina ei halua kansainväliseltä yhteisöltä yksinomaan sotilaallista tukea taistelussa Venäjän tukemia kapinallisia vastaan.

Jotta maan rappiolle ajautunut talous pysyisi edes jotenkin hengissä, se tarvitsee elvytystoimiin kansainvälistä yhteisöä. Muutoin Ukraina ei saa esimerkiksi palkkoja eikä kaasulaskujaan maksettua.

Vaikka Euroopan unioni ei ole voinut auttaa Ukrainaa sotilaallisesti, on kansainvälisen yhteisön rahallinen tuki ollut Ukrainalle välttämätöntä. Esimerkiksi aiemmin tällä viikolla kansainvälinen valuuttarahasto IMF myönsi Ukrainalle kymmenen miljardia euroa. Myös EU on lainoittanut Ukrainaa ja maan velkoja ollaan antamassa anteeksi miljardeilla.

Pienimuotoista apua puolustukselliseenkin toimintaan on EU:sta tullut. Esimerkiksi maaliskuun alussa Britannia lahjoitti vajaalla miljoonalla eurolla ensiapuvälineitä, pimeänäkölaitteita, kypäriä, tietokoneita sekä paikannuslaitteita. Miljoonan euron tuki on kuitenkin lähinnä vain symbolista, kun sodankäynti syö päivittäin valtavasti suurempia rahasummia.

Yleisesti Ukraina on saanut länsimailta tähän mennessä vain kevyttä materiaali-, talous- ja humanitaarista apua. Apua ovat antaneet Britannian lisäksi muun muassa Yhdysvallat, Kanada, Puola, Liettua ja Ranska. Lisäksi kymmenet maat kuten esimerkiksi Suomi on lähettänyt Ukrainaan humanitaarista apua.

Sotilaallisesti Ukrainalla on pulaa taisteluissa kapinallisia vastaan erityisesti panssarintorjuntaohjuksista, viestintävälineistä sekä tutkajärjestelmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat