Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän televisio näytti kuvaa Putinin tapaamisesta

Kreml ei saa hiljennettyä huhuja terveydentilasta ja valtataistelusta

Ulkomaat
 

Venäläinen televisiokanava NTV näytti perjantaina videota presidentti Vladimir Putinin ja korkeimman oikeuden puheenjohtajan Vjatšeslav Lebedevin tapaamisesta. Uutistenlukijan mukaan Putin ja Lebedev keskustelivat perjantaina.

Kreml julkaisi tapaamisesta myös valokuvia, mutta niistä ei selviä kuvaamisen ajankohta.

Tiedottaja Dmitri Peskov on torjunut yli viikon julkisuudesta poissa olleen presidentin ympärillä pyöriviä huhuja. Viimeksi hän kiisti sveitsiläislehden väitteen, jonka mukaan Putinille olisi syntynyt vauva Sveitsissä.

Kremlin mukaan Putinin on määrä tavata ensi viikolla Kirgisian presidentti Almazbek Atambajev, Etelä-Ossetian presidentti Leonid Tibilov ja matkustaa Kazakstaniin, jossa hänen piti vierailla jo tällä viikolla.

Venäjän poliittinen ilmapiiri on äärimmilleen kärjistynyt Boris Nemtsovin murhan jälkeen.

Venäläismedia pohtii, mikä Putinia vaivaa. Joutuuko hallitus eroamaan? Saako öljy-yhtiö Rosneftin johtaja Igor Setšin potkut? Vai tekikö Putin katoamistempun tahallaan ja katsoo, miten eliitti ja kansa reagoi?

Salaliittoteorioille on Venäjän kaltaisessa autoritaarisessa maassa tilaus, koska ihmiset eivät luota annettuun tietoon.

Nemtsovin murhan tutkinnan aikana puheet kulissien takaisesta valtakamppailusta ovat voimistuneet. Tutkinnan aikana julkisuudessa on esiintynyt harvinaisen näkyvästi turvallisuuspalvelu FSB ja sen kanssa hankauksessa oleva Tšetšenian johtaja Ramzan Kadyrov.

"Nemtsovin murha kärjisti keskustelun siitä, että Kremlin muurien takaa ei täysin kontrolloida prosessia. Tietovuotojen ja huhujen tihentyminen on oire siitä", Ideologisten prosessien tutkimuskeskuksen johtaja Aleksandr Rubtsov kirjoitti Vedomostissa.

Kadyrov on Instagramissa puolustanut Nemtsovin murhan pääepäiltyä Zaur Dadajevia. Kadyrov on tukenut tutkintalinjaa, jonka mukaan Nemtsov olisi murhattu satiirilehti Charlie Hebdo -lausuntojensa takia.

Perjantaina FSB jatkoi nimetöntä kommentointia Komsomolskaja Pravdalle. Se kuvasi uskonnollisuutta korostanutta tutkintalinjaa epäuskottavaksi ja väitti murhan tilaajan jälkien johtavan Ukrainan hallituksen puolella sotivaan tšetšeeniryhmään.

"Boris Nemtsovin murha pakottaa tekemään oletuksen, että Putin ei ole enää kaikkein vahvin henkilö Venäjällä", toimittaja Julija Latynina kirjoitti Novaja Gazetassa.

"Kysymys kuuluu, mitä Putin tekee seuraavaksi. Ja onko hän edelleen 'Venäjän kovin jätkä'?"

Anneli Ahonen
Pietari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat