Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edes Obama ei tiedä Putinin olinpaikkaa

Maailmalla Venäjän johtajan katoaminen herättää huolta ja hurjia arvailuja

Ulkomaat
 

Presidentti Vladimir Putin on Venäjän ylin ja kenties ainoa vallankäyttäjä, joten hänen katoamisensa julkisuudesta herättää huolta ja arvailuja Venäjän lisäksi myös maailmalla.

Kansainvälinen lehdistö on osallistunut arvuutteluun katoamisen syistä. Talouslehti Forbes on raportoinut vallankaappausepäilyistä. Sveitsiläislehti Blick pani liikkeelle huhun, jonka mukaan Putin olisi Luganossa osallistumassa aviottoman lapsensa synnytykseen. Sanomalehti New York Postin mukaan Putinilla olisi vaikea syöpä.

Myös muut maailman johtajat Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa myöten ovat pimennossa. Valkoinen talo väisti perjantaina kysymyksen, onko hallinnolla tietoa Putinin kohtalosta.

"Minulla on tarpeeksi haastetta pysyä ajan tasalla yhden johtajan olinpaikasta. Kannattanee kysyä venäläisiltä, missä heidän johtajansa on", Valkoisen talon tiedottaja Eric Schultz sanoi. Hänen mukaansa Yhdysvallat kuitenkin olettaa Putinin olevan elossa.

Tiedusteluyritys Stratfor aprikoi verkkosivuillaan, että Putinin poikkeuksellisen näkyvä katoaminen ja Kremlin tiedonantojen epämääräisyys voi vihjata paluusta neuvostoaikaiseen piiloviestintään.

Neuvostoliiton johtoa tarkkailtiin niin kotona kuin ulkomaillakin tiiviisti. Pienet poikkeukselliset tapahtumat – kuten merkkihenkilöiden poissaolot julkisuudesta – olivat Kremlin tapa viestiä ulospäin asioista, joista se ei halunnut virallisesti tiedottaa.

Neuvostoliiton ajoista lähtien on vallanpitäjien terveyttä koskevaa tietoa Venäjällä varjeltu ja salailtu. Myös Putinin edeltäjä Boris Jeltsin katosi toisinaan julkisuudesta lyhyiksi ajoiksi sairastelun ja juopottelun vuoksi. Tuolloin hänen kerrottiin "työskentelevän asiakirjojen parissa".

Kun toimittajat kysyivät Putinin edustajalta Dmitri Peskovilta, työskenteleekö tämä kenties asiakirjojen parissa, Peskov vahvisti asian olevan juuri näin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat