Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA rahoitti tahtomattaan verivihollistaan al-Qaidaa

The New York Times: CIA:n miljoonia päätyi terroristien käsiin

Ulkomaat
 

Yhdysvallat on tietämättään rahoittanut verivihollistaan terroristijärjestö al-Qaidaa miljoonilla, yhdysvaltalaislehti The New York Times paljasti sunnuntaina.

Keskustiedustelupalvelu CIA on vuodesta 2001 lähtien rahoittanut Afganistanin presidenttiä tiskin alta. Näistä käteismiljoonista on päätynyt tuntuvia summia al-Qaidalle, jota vastaan Yhdysvallat liittolaisineen on Afganistanissa taistellut.

Al-Qaida puolestaan on käyttänyt rahat aseisiin, joilla se on sotinut Afganistanin hallitusta ja länsijoukkoja, ennen kaikkea Yhdysvaltoja vastaan.

The New York Timesin paljastus pohjaa terroristijohtaja Osama bin Ladenin piilopaikasta löydettyihin kirjeisiin ja asiakirjoihin. Yhdysvaltain erikoisjoukot tappoivat bin Ladenin vuonna 2011 Pakistanin Abbottabadissa.

"Allah siunasi meitä tässä kuussa tukevalla rahasummalla", kirjoitti al-Qaidan "toiminnanjohtaja" Atijah Abd al-Rahman bin Ladenille kesäkuussa 2010.

Al-Rahman lisäsi, että käteinen käytettäisiin muun muassa aseisiin. "Tukeva rahasumma" oli viisi miljoonaa dollaria. Afganistanin hallitus oli maksanut al-Qaidalle lunnaat korkea-arvoisesta panttivangista, diplomaatti Abdul Khaliq Farahista, joka oli siepattu Pakistanin Peshawarissa syyskuussa 2008.

Lunnasrahoista ainakin miljoona dollaria oli rahoja, joita CIA syyti Afganistanin hallitukselle.CIA jatkoi suuria säännöllisiä rahatoimituksiaan Afganistanin presidentinpalatsiin niin kauan kuin virassa oli Hamid Karzai. Käteistä toimitettiin noin kerran kuussa säkeissä jopa yli miljoona dollaria kerrallaan.

Karzain seuraaja, presidentti Ashraf Ghani astui virkaansa viime syyskuussa. The New York Timesin mukaan CIA:n rahavirta on sen jälkeen hidastunut, mutta ei ehtynyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat