Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Putinin poissaolo julkisuudesta muistuttaa vanhoja neuvostoaikoja

Putinin poissaolo julkisuudesta muistuttaa vanhoja neuvostoaikoja

Ulkomaat
 
Juri Andropov vuonna 1983.
Juri Andropov vuonna 1983.

Presidentti Vladimir Putinin kymmenen päivän poissaolo julkisuudesta on palauttanut mieliin vanhan neuvostoajan, jolloin Kremlin johtajat saattoivat kadota viikkokausiksi ja jopa kuukausiksi julkisuudesta.

Puoluejohtaja Juri Andropov esiintyi julkisuudessa 18. elokuuta 1983, mutta sen jälkeen häntä ei näkynyt kuukausiin tilaisuuksissa tai televisiossa.

Tosin Andropovin nimissä julkaistiin haastatteluja ja tiukkoja kannanottoja syksyllä 1983, jolloin suurvaltojen suhteet kärjistyivät lähes sodan partaalle.

Seuraavan vuoden helmikuussa Helsinkiin tuli arvovieras suoraan Kremlistä. Kommunistisen puolueen tiedotusosaston johtaja Leonid Zamjatin tapasi presidentti Mauno Koiviston ja hallituksen tärkeimmät ministerit.

Zamjatin myös esiintyi Neuvostoliiton kulttuurikeskuksen järjestämässä kutsuvierastilaisuudessa, jonka eturivissä istui ministereitä, kansanedustajia ja talouselämän johtajia.

Zamjatinin puheen jälkeen sai esittää muutamia kysymyksiä. Poliitikot esittivät aluksi kohteliaita näennäiskysymyksiä, joihin vieras vuolaasti vastaili.

Lopuksi HS:n toimittaja Erkki Pennanen sai vuoron ja kysyi, kuinka Juri Andropov voi ja palaako hän pian työnsä ääreen.

Pennasen kysymyksen jälkeen saliin laskeutui täysi hiljaisuus, Kaikki olivat tietysti uteliaita tietämään Andropovin voinnista, mutta kukaan muu ei siitä tohtinut kysyä.

"Pääsihteeri Andropov on toipumassa ja työskentelee paljon. Sen te voitte nähdä hänen lehdistössä julkaistuista kirjeistään, haastatteluvastauksista ja vetoomuksista", Zamjatin vakuutti.

Zamjatinin lausunto uutisoitiin näyttävästi. Olihan Andropov ollut jo puoli vuotta poissa julkisuudesta, ja hänen läheisen avustajansa vakuutuksiin uskottiin tai ainakin oltiin uskovinaan.

Pari päivää myöhemmin Kremlistä ilmoitettiin Juri Andropovin kuolemasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat