Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: Valetukiasemat olivat Norjan turvallisuuspoliisin

Ulkomaat
 

Oslon hallintokortteleista joulukuussa löydetyt mobiililiikenteen salakuuntelun mahdollistaneet valetukiasemat saattoivat kuulua Norjan omalle turvallisuuspoliisille PST:lle, kirjoitti norjalaislehti Aftenposten maanantaina.

Lehti oli tehnyt tulkinnan maan oikeusministerin lausuntojen perusteella. Asiasta kertoi myös englanninkielinen The Local -verkkolehti.

Aftenposten kartoitti valetukiasemia joulukuussa, ja löysi useita. Lehti kertoo, että ennen tietojen julkaisua maan kansallisen turvallisuuden virasto vahvisti tehneensä "löytöjä".

Paljastus käynnisti poliittisen selvitystyön, jonka tuloksena Norjan oikeusministeri Anders Anundsen vastasi kirjallisesti parlamentin laki- ja oikeusvaliokunnan kysymyksiin maaliskuun alussa.

Kysyttäessä, voiko ministeri taata, etteivät Aftenpostenin löytämät valetukiasemat kuulu Norjan viranomaisille, hän vastasi, että Norjan viranomaisilla on lupa käyttää tämäntyyppistä tekniikkaa.

Aftenpostenin mukaan ministeri kuitenkin painotti, että siihen tarvitaan oikeuden päätös tai syyttäjän lupa.

Kesällä 2013 Norjassa hyväksyttiin laki, jonka turvin turvallisuuspoliisi PST ja poliisi saivat oikeudet käyttää valetukiasemia tai vastaavaa tekniikkaa mobiililiikenteen tarkkailemiseksi ja estämiseksi.

Aftenpostenin mukaan oikeusministeri ei ole saanut yhtäkään ilmoitusta valetukiasemien käytöstä. Sen sijaan maan viestintäviranomainen, jolle asiasta myös tulisi ilmoittaa, sai viime vuonna yhden ilmoituksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat