Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Syyria lyttäsi USA:n puheet neuvotteluista

Ulkoministeri John Kerry väläytti mahdollisia neuvotteluja Syyrian presidentin kanssa

Ulkomaat
 

Syyrian presidentti Bashar al-Assad lyttäsi maanantaina Yhdysvaltojen ulkoministerin John Kerryn puheet mahdollisista neuvotteluista.

Al-Assad sanoi, että syyrialaisten tulisi itse saada päättää maansa tulevaisuudesta.

"Syyrialaiset eivät ole kiinnostuneita ulkomailta tulevista lausunnoista", al-Assad sanoi Iranin television haastattelussa uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kerry sanoi sunnuntaina televisiokanava CBS:n haastattelussa, että Syyrian kanssa on lopulta kuitenkin neuvoteltava.

Kerryn mukaan Syyrian sotaan voidaan saada ratkaisu vain poliittisesti, ei sotilaallisesti. Hän sanoi, että al-Assad on todennäköisesti otettava neuvotteluihin mukaan.

Kerry korosti haastattelussa, että neuvottelut käytäisiin vuonna 2012 laaditun Geneven rauhansuunnitelman puitteissa. Sopimuksessa päätettiin väliaikaisen hallinnon muodostamisesta Syyriaan, mutta al-Assadin asemaa ei määritelty tarkasti.

Kerryn kommentit tulkittiin osoituksena siitä, että Yhdysvallat on pehmentämässä linjaansa al-Assadin hallintoa kohtaan.

Yhdysvallat on pitkään vaatinut, että Syyriassa on saatava aikaan rauhanprosessi, jonka myötä al-Assadin on luovuttava vallasta.

Terroristijärjestö Isisin nousun jälkeen maailman huomio on kuitenkin ollut al-Assadin sijaan Isisin nujertamisessa.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Anne Harf tarkensi haastattelun jälkeen, ettei Yhdysvaltojen kanta ole muuttunut. Harfin mukaan al-Assadin kanssa ei neuvotella suoraan, kertoi sanomalehti The New York Times.

"Al-Assadilla ei ole tulevaisuutta Syyriassa", Harf sanoi Twitterissä.

Syyrian kanta on ollut jo pitkään, ettei se suostu neuvottelemaan al-Assadin luopumisesta vallasta. Al-Assad toisti maanantain haastattelussa vaatimuksensa, että Yhdysvaltojen pitäisi lopettaa terroristien tukeminen. Syyrian hallinto kutsuu koko Syyrian oppositiota terroristeiksi.

Ranskan pääministeri Manuel Valls sanoi maanantaina pitävänsä Kerryn lausuntoa al-Assadin kanssa neuvottelemisesta valitettavana. Hän muistutti al-Assadin olevan "vastuussa kymmenistätuhansista kuolemista."

"Syyriaan ei saada ratkaisua niin kauan, kun Bashar al-Assad pysyy ja John Kerry tietää sen", Valls sanoi televisiokanava Canal+:n haastattelussa.

Syyrian sisällissodan käynnistäneestä kansanoususta tuli viikonloppuna kuluneeksi neljä vuotta. Sodassa arvioidaan kuolleen ainakin 215 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat