Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK-tutkijat haluavat Syyrian sotarikollisten nimet julki

Oppositiomielinen järjestö syytti Syyrian hallituksen joukkoja jälleen kemiallisten aseiden käytöstä

Ulkomaat
 

Syyrian sotarikoksia selvittävät YK:n tutkijat kertoivat tiistaina olevansa valmiita julkaisemaan salaiset nimilistat Syyrian epäillyistä sotarikollisista.

Tutkijat ovat turhautuneita siihen, ettei sotarikollisten asettaminen syytteeseen ole edennyt YK:n turvallisuusneuvostossa Venäjän ja Kiinan vastustuksen vuoksi. Tutkijat haluavat nyt tälle "rankaisemattomuuden kulttuurille" lopun.

Jos sotarikollisia ei saada kansainväliseen rikostuomioistuimeen, tutkijat toivovat, että syytetyt joutuisivat oikeuden eteen kansallisissa tuomioistuimissa.

Salaisia nimilistoja epäillyistä sotarikollisista on säilytetty YK:n holveissa. Epäiltyjen joukossa on muun muassa sotilaskomentajia sekä pidätyskeskusten ja kapinallisjoukkojen johtajia, kertoi uutistoimisto Reuters.

YK:n tutkimusryhmän amerikkalaisjäsen Karen Koning Abu Zayd paljasti, että kolme Euroopan maata on jo pyytänyt tietoa ja yhteistyötä paikallisissa oikeusistuimissa käytäviä oikeusjuttuja varten, kertoi Reuters.

Saksa ilmoitti Reutersin mukaan tiistaina tutkivansa Syyrian hallintoon kuuluvien henkilöiden mahdollista syyllistymistä sotarikoksiin.

Syyrian sotaa seuraava järjestö väitti tiistaina, että hallituksen joukot ovat käyttäneet jälleen kansainvälisesti kiellettyjä kemiallisia aseita.

Lontoossa sijaitsevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan tiistain vastaisena yönä tehdyssä iskussa kuoli ainakin kuusi ihmistä, joista kolme oli lapsia. Muut kuolleet olivat perheen isä, äiti ja isoäiti.

Idlibin maakunnassa Sarminin kylään tehdyssä iskussa käytettiin mahdollisesti tynnyripommeihin ladattua klooria, järjestö arvioi.

Järjestön mukaan uhrit kuolivat tukehtumalla. Kloorikaasulle altistus aiheuttaa hengitysvaikeuksia ja nesteen kertymistä keuhkoihin, mikä voi johtaa tukehtumiskuolemaan. Syyrian armeijan edustaja kiisti väitteen propagandana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat