Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Serbian poliisi pidätti kansanmurhasta epäiltyjä

Miehiä syytetään Bosnian sodan aikaisista sotarikoksista

Ulkomaat
 

Serbian poliisi pidätti keskiviikkona kahdeksan ihmistä syytettynä osallisuudesta Srebrenican kansanmurhaan, kertoivat uutistoimistot

Sotarikoksista vastaava syyttäjän virasto kertoi, että pidätetyt toimivat Bosnian sodan aikaan Serbian poliisin erikoisyksikössä. Kyse on ensimmäisistä pidätyksistä Srebrenican joukkomurhan tutkimuksiin liittyen.

Miehiä syytetään uutistoimisto Reutersin mukaan ylituhannen bosniakin tappamisesta varastorakennuksessa Srebrenican liepeillä.

Lisäksi syyttäjä kertoo etsivänsä useita muita teosta epäiltyjä, joiden uskotaan oleskelevan Serbian naapurimaissa.

Serbikenraali Ratko Mladicin johtamat joukot murhasivat kolmen päivän aikana noin 8 000 muslimimiestä Srebrenicassa vuonna 1995. Joukkomurha on Euroopan pahin sitten toisen maailmansodan. Se on määritelty kansanmurhaksi kahdessa eri kansainvälisessä oikeusistuimessa.

Srebrenican tapahtumista tulee heinäkuussa kuluneeksi kaksikymmentä vuotta.

Srebrenican äidit -järjestön puheenjohtaja Hatidža Mehmedovic moitti pidätysten tapahtuneen liian myöhään.

"He eivät ole piileskelleet Serbiassa. He saivat elää vapaina kaksikymmentä vuotta tehtyään nämä rikokset. Uskon, että se on heille palkkio", Mehmedovic sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Pidätetyt miehet joutunevat oikeuden eteen Serbiassa. Serbian entinen poliittinen johtaja Radovan Karadžic ja kenraali Ratko Mladic ovat syytettyinä sotarikoksista kansainvälisessä rikostuomioistuimessa Haagissa.

Serbiviranomaiset pidättivät Karadžicin vuonna 2008 ja Mladicin vasta vuonna 2011.

Jugoslavian hajoamisesta alkaneessa Bosnian sodassa kuoli noin sata tuhatta ihmistä, joista valtaosa oli islaminuskoisia bosniakkeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat