Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisten tähtäimessä Isis – kuvajournalisti Niklas Meltio vietti viikon ääri-islamistien piirittämässä kaupungissa

Naiset taistelevat miesten rinnalla terroristijärjestö Isisiä vastaan Irakissa. Kuvajournalisti Niklas Meltio vietti viikon kurditaistelijoiden parissa Sinjarin kaupungin jakavassa etulinjassa maaliskuun alkupuolella.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Niklas Meltio
Berewan näkee liikettä vihollislinjoilla. Hän ampuu, mutta on epävarma, osuiko Isis-taistelijaan. Vartioasemalla tehdään kahden tunnin vuoroja vuorokauden ympäri. Yöllä käytetään pimeänäkölaitteita, joita myös Isisin taistelijoilla on.

1/6 Berewan näkee liikettä vihollislinjoilla. Hän ampuu, mutta on epävarma, osuiko Isis-taistelijaan. Vartioasemalla tehdään kahden tunnin vuoroja vuorokauden ympäri. Yöllä käytetään pimeänäkölaitteita, joita myös Isisin taistelijoilla on.

Niklas Meltio
Shivan näyttää Dichlelle missä Isisin tarkka-ampujan asema on. Tarkoitus on pitää tarkka-ampujaa silmällä ja mahdollisesti tappaa hänet. Naiset ja miehet ovat rintamalla tasavertaisia, mutta nukkuvat erillään. Miehet myös varovat koskemasta naisia yhtä veljellisesti kuin muita tovereitaan. Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta ja sen alajärjestöjä edustavilla taistelijoilla ei sääntöjen mukaan saa olla seurustelusuhteita. PKK:n kurditaistelijat ovat ideologialtaan marxilais-leninistejä ja pääosin maallisempia kuin Irakin Kurdistania edustavat peshmerga-taistelijat. PKK:n riveissä taistelevia naisia motivoi paitsi Isisin lyöminen myös tasa-arvoisen, sosialistisen ja yhtenäisen kurdivaltion luominen.

2/6 Shivan näyttää Dichlelle missä Isisin tarkka-ampujan asema on. Tarkoitus on pitää tarkka-ampujaa silmällä ja mahdollisesti tappaa hänet. Naiset ja miehet ovat rintamalla tasavertaisia, mutta nukkuvat erillään. Miehet myös varovat koskemasta naisia yhtä veljellisesti kuin muita tovereitaan. Kurdistanin työväenpuoluetta PKK:ta ja sen alajärjestöjä edustavilla taistelijoilla ei sääntöjen mukaan saa olla seurustelusuhteita. PKK:n kurditaistelijat ovat ideologialtaan marxilais-leninistejä ja pääosin maallisempia kuin Irakin Kurdistania edustavat peshmerga-taistelijat. PKK:n riveissä taistelevia naisia motivoi paitsi Isisin lyöminen myös tasa-arvoisen, sosialistisen ja yhtenäisen kurdivaltion luominen.

Niklas Meltio
Isis turvautuu yhä useammin autopommeihin Sinjarissa, jossa rintamalinja on jämähtänyt viime kuukausina paikoilleen. Tämä kurdien asemapaikka mureni kivikasaksi, kun itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä täytetyn Hummer-auton etulinjan läpi. Amerikkalaisvalmisteinen auto oli todennäköisesti viety Irakin armeijalta. Iskussa kuoli arviolta muutama kymmenen kurdia. Raunioihin on jäänyt paljon ruumiita, joita ei ole saatu kaivettua esiin.

3/6 Isis turvautuu yhä useammin autopommeihin Sinjarissa, jossa rintamalinja on jämähtänyt viime kuukausina paikoilleen. Tämä kurdien asemapaikka mureni kivikasaksi, kun itsemurhapommittaja ajoi räjähteillä täytetyn Hummer-auton etulinjan läpi. Amerikkalaisvalmisteinen auto oli todennäköisesti viety Irakin armeijalta. Iskussa kuoli arviolta muutama kymmenen kurdia. Raunioihin on jäänyt paljon ruumiita, joita ei ole saatu kaivettua esiin.

Niklas Meltio
Kurditaistelijat siirtyvät paikasta toiseen peitteiden suojissa, koska uhkana ovat kymmenet Isisin tarkka-ampujat. Jos tarkka-ampuja näkee edes juoksijan varjon, hän ampuu välittömästi. Useimmat loukkaantumiset tulevatkin, kun taistelijat rentoutuvat ja unohtavat hetkeksi vaarat.

4/6 Kurditaistelijat siirtyvät paikasta toiseen peitteiden suojissa, koska uhkana ovat kymmenet Isisin tarkka-ampujat. Jos tarkka-ampuja näkee edes juoksijan varjon, hän ampuu välittömästi. Useimmat loukkaantumiset tulevatkin, kun taistelijat rentoutuvat ja unohtavat hetkeksi vaarat.

Niklas Meltio
Daham Dxel Homarin sisko murtuu arkulla, joka on kääritty Kurdistanin lippuun. Jesidimies Daham kuoli edellisenä päivänä puolustaessaan Sinjarin kaupunkia Irakin Kurdistanin peshmerga-joukkojen riveissä. Hän oli kotoisin Aherafadin kylästä, jonne hänet nyt haudataan. Jesidejä taistelee monessa ryhmittymissä, useimmat kuitenkin paikallisessa Sinjarin koalitiossa.

5/6 Daham Dxel Homarin sisko murtuu arkulla, joka on kääritty Kurdistanin lippuun. Jesidimies Daham kuoli edellisenä päivänä puolustaessaan Sinjarin kaupunkia Irakin Kurdistanin peshmerga-joukkojen riveissä. Hän oli kotoisin Aherafadin kylästä, jonne hänet nyt haudataan. Jesidejä taistelee monessa ryhmittymissä, useimmat kuitenkin paikallisessa Sinjarin koalitiossa.

Niklas Meltio
Barfin keittää perunat, jotka miehet ovat kuorineet. Iltaisin Barfin yleensä kuuntelee musiikkia ja uutisia radiosta tai tekee helminauhoja odotellessaan Isisin hyökkäystä tai vartiovuoroaan. Noin kolmasosa Sinjaria puolustavista kurditaistelijoista on naisia.

6/6 Barfin keittää perunat, jotka miehet ovat kuorineet. Iltaisin Barfin yleensä kuuntelee musiikkia ja uutisia radiosta tai tekee helminauhoja odotellessaan Isisin hyökkäystä tai vartiovuoroaan. Noin kolmasosa Sinjaria puolustavista kurditaistelijoista on naisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat