Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat osaa johtaa show'ta

Ulkomaat
 
Kaja Kunnas

Jollei sattunut eilen perjantaina näkemään Yhdysvaltojen hävittäjiä Viron taivaalla, näytös jatkuu tänään lauantaina maantiellä.

Yhdysvaltalaiskomppania ja yhteensä 40 sotilasajoneuvoa vaihtavat vuoroa Tapan varuskunnassa. Joukossa on 20 panssaroitua Stryker-miehistökuljetusvaunua. Ratsuväkirykmentin komppania kulkee poikkeuksellisesti maantietä pitkin kohti Saksaa. Ne pysähtyvät esittelemään aseistustaan lauantaiaamuna Keski-Virossa Paiden ja Türin pikkukaupungeissa, ja keskipäivällä Pärnussa.

Kulkueeseen liittyy lisää Yhdysvaltojen sotilasajoneuvoja Latviasta, Liettuasta ja Puolasta ennen kuin se saapuu noin 1 700 kilometrin päähän Saksaan.

Tavallisesti Strykerit kuljetetaan rautateitse tai laivoilla pois harjoituspaikoilta ja bensiinirahaa säästyy.

Yhdysvallat ei salaile, että pitkän maantieretken tarkoitus on ennen muuta näyttäminen.

"Odotamme kovasti tapahtumaa, sillä näin saamme näyttää sitoutumistamme Nato-liittolaistemme turvallisuuden takaamiseen", sanoi 2. ratsuväkirykmentin komppanian päällikkö, kapteeni James Gibbs Viron puolustusvoimien lehdistötiedotteessa.

Show'n tarkoitus on lisätä paikallisen väestön luottamusta Natoon ja ennen muuta Yhdysvaltoihin. Näinä aikoina tälle vakuuttelulle on Virossa poikkeuksellisen suuri kysyntä.

Kaja Kunnas
Tallinna

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat