Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS kysyi Moskovassa: Venäläisten valloitushalut vähissä

Suomen valloitusta ehdottaneet huudot eivät saaneet kannatusta

Ulkomaat
 
Punaisella torilla ei kannatettu hyökkäystä Suomeen ja Puolaan
Punaisella torilla ei kannatettu hyökkäystä Suomeen ja Puolaan
Moskovan Punaisen torin kupeessa järjestetyssä Krimin miehityksen vuosijuhlassa keskiviikkoiltana kuultiin huuto ”sitten Puola ja Suomi”. Perjantaina aurinkoiselta torilta ei löytynyt yhtään länsivalloitusten kannattajaa – Krimin kuulumisesta Venäjälle kaikki haastatellut sen sijaan olivat yksimielisiä. Ossetialaissyntyinen Tamerlan Džidžojev oli yksi vastaajista, joka suhtautui Krimin miehitykseen epäillen. Toimittaja: Pekka Hakala.

Krimin miehityksen vuosijuhlassa Moskovan keskustassa kajautettu "seuraavaksi Puola ja Suomi" -huuto ei vaikuta heijastavan kansan syvien rivien tuntoja.

 Venäläisen, yksityisen RBK-kanavan toimittaja Farida Rustamova kirjasi keskiviikkoiltana Kremlin muurin kupeessa huudetun iskulauseen seuraavasti: "Olé-olé-olé, Krim on meidän, annas Puola ja Suomi."

 Perjantai-iltana tavoitetun Rustamovan mukaan asialla oli noin kymmenen, 35–40-vuotiaan miehen ryhmä. Joukko kajautti huutonsa tullessaan juhla-alueelle sisäänkäynteihin pystytettyjen metallinpaljastimien läpi – siis ennen presidentti Vladimir Putinin puhetta.

 Rustamovan mukaan kyseinen seurue "vaikutti hieman päihtyneeltä".

 Vastaavia, hieman toisin sanoin muotoiltuja iskulauseita tosin kuului toimittajan mukaan juhla-alueelta myöhemminkin.

 

HS kysyi perjantaina Punaisella torilla venäläisiltä, miten laajaa tukea huudot saavat. Kannattavatko he tsaarinaikaisten rajojen palautusta niin, että Suomi ja Puola kuuluisivat Venäjään?

Tamerlan Džidžojev
Tamerlan Džidžojev

Tamerlan Džidžojev, 29

Yrittäjä. Syntyisin Ossetiasta:

"Täysin outoa kuvitella nyt jotain sellaista. Ensinnäkin, se on täysin epärealistista. Toisekseen, jokainen järkevästi ajatteleva ihminen ymmärtää, ettei sellaisesta olisi mihinkään. Suomi ja Puola ovat täysin kypsiä valtioita, itsenäisiä, eurooppalaisia. Mitä oli joskus aiemmin, se on ollutta ja mennyttä. Takaisin menneisyyteen ei paluuta ole. Rooman valtakunta hallitsi aikoinaan puolta maailmaa niin että annetaanpas sitten Roomalle takaisin maailmanpuolikas. Minun mielestäni tuossa ei ole mitään logiikkaa."

Pavel Rajevski
Pavel Rajevski

Pavel Rajevski, 26

Johtaja. Syntyisin Rostovin alueelta Ukrainan ja Venäjän rajalta:
"Meillä on riittävästi ongelmia Venäjälläkin, rajojen uusiminen ei varmasti kuulu valtion tehtäviin. Meidän pitäisi ratkaista ihan oikeat ongelmamme."

Lina
Lina

Lina, 50

Sairaanhoitaja. Syntyperäinen moskovalainen:

"Jos tässä kaikki rajat pitää muistaa niin Alaska myös. Sekin piti vain vähäksi aikaa luovuttaa ja nyt on jo 200 vuotta mennyt, tietysti pitää vaatia sitä takaisin. No eihän kukaan sellaisia vaadi eikä pidä vaatia."

Vladimir Rogovitš
Vladimir Rogovitš

Vladimir Rogovitš, 58

Autonkuljettaja. Syntyisin Valko-Venäjältä:
"Palata ei voi, ei saa eikä sellaista tule. Mutta jos nyt kumminkin joku riita tulee, niin minä olen sovinnon kannalla. Minulla on iso suku, veljiä ja siskoja. Joka perheessähän on riitoja ja minä niitä sovittelen. Ajan Valko-Venäjälle ja kokoan ne yhteiseen pöytään."

Pekka Hakala HS
Moskova

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat