Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Iran syytti USA:ta tahallisista talouspaineista

Iranissa uskotaan sopuun ydinneuvotteluissa

Ulkomaat
 

Iranin ylin uskonnollinen johtaja ajatolla Ali Khamenei syytti Yhdysvaltoja Iranin talousongelmista puheessaan lauantaina.

Ajatollan mukaan Yhdysvallat ja sen liittolaiset lännessä ja arabimaissa ovat tahallaan aiheuttaneet talouspaineita Iranille, jotta kansa kääntyisi islamilaista vallankumousta vastaan.

Iran käy parhaillaan neuvotteluja ydinohjelmasta, jota se väittää rauhanomaiseksi, mutta jota länsimaat ja Iranin vastustajat Lähi-idässä pitävät peiteltynä pyrkimyksenä kehittää ydinase. Alustava sopu Iranin ydinohjelmasta on tarkoitus saada aikaiseksi maaliskuun 31. päivään mennessä ja lopullinen sopimus kesäkuun 30. päivään mennessä.

Neuvottelut Sveitsin Lausannessa keskeytyivät perjantaina, sillä osa Iranin delegaatiosta lähti presidentti Ruhanin äidin hautajaisiin, kertoi arabikanava Al-Jazeera.

Neuvotteluiden uskotaan olevan lähellä läpimurtoa. Neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.

Iranin presidentin Hassan Ruhanin mukaan neuvotteluissa on kuitenkin edistytty sen verran, että lopullinen sopimus on mahdollista saavuttaa, Iranin valtion uutistoimisto Irna kertoi lauantaina.

75-vuotias Khamenei sanoi puheessaan, ettei Iranin tule taipua painostuksen alla. Hän tuomitsi Irania vastaan asetetut pakotteet ja syytti "ylimielisiä" vastustajiaan öljyn maailmanmarkkinahinnan romahduttamisesta, mikä on ennestään kutistanut Iranin taloutta, uutistoimisto Reuters kertoi.

Iranissa ylintä valtaa käyttävä uskonnollinen johtaja ajatolla Khamenei ilmaisi puheessaan myös tukensa presidentti Ruhanin hallitukselle, joka neuvottelee kuuden valtion ydinohjelmasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat