Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suurlähettiläs: Pohjois-Korea valmis ydinohjusiskuun

Emme pelkää sotaa, sanoi suurlähettiläs tv-haastattelussa

Ulkomaat
 

Pohjois-Korea on onnistunut kehittämään ohjuksiin soveltuvan ydinaseen ja on valmis käyttämään sitä, jos maata vastaan hyökätään. Näin kertoi Pohjois-Korean Britannian-suurlähettiläs Hyun Hak-bong poikkeuksellisessa Sky News -kanavan lähetyksessä.

"Ei Yhdysvalloilla ole monopolia ydinaseiskuun", suurlähettiläs sanoi.

Pohjois-Korean on tiedetty kehittäneen ydinaseita jo vuosikausia. Pohjois-Korealla uskotaan olevan materiaalia noin kymmentä ydinpommia varten.

Epäselvää on kuitenkin ollut se, onko Pohjois-Korea onnistunut kehittämään ohjuksiin soveltuvia ydinpommeja.

Hyunin mukaan asiasta ei ole enää epäselvyyttä.

"Milloin tahansa", suurlähettiläs vastasi kysymykseen Pohjois-Korean ydinohjusvalmiudesta.

"Jos Yhdysvallat iskee meitä vastaan, tulemme iskemään takaisin. Olemme valmiita perinteiseen sodankäyntiin sekä laukaisemaan ydinaseohjuksen. Emme halua sotaa, mutta emme myöskään pelkää sitä", Hyun sanoi.

Yhdysvallat ilmoitti olevansa valmis torjumaan ja puolustautumaan Pohjois-Korean mahdolliselta uhalta, kommentoi Yhdysvaltojen ulkoministeriön edustaja uutistoimisto Reutersille.

Pohjois-Korea pitää Yhdysvaltoja, Etelä-Koreaa ja Japania suurimpina vihollisinaan. Etelä- ja Pohjois-Korea ovat edelleen muodollisesti sotatilassa vuonna 1953 solmitun aselevon jäljiltä.

Pohjois-Korea on tehnyt useita ydin- ja ohjuskokeita ja irtisanoutunut kansainvälisestä sopimuksesta ydinaseiden rajoittamiseksi. Ulkomailla on epäilty Pohjois-Korean ohjuskokeiden liittyvän maan suunnitelmiin rakentaa ydinaseohjuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat