Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU auttaa sotien ja tautien uhreja eri puolilla maailmaa

Ulkomaat
 

1 Ebola-epidemia Länsi-Afrikassa

EU-komissio ja jäsenmaat ovat rahoittaneet ebolan torjuntaa yli 1,2 miljardilla eurolla. Komission osuus tästä on 414 miljoonaa euroa.

 Apua on mennyt eri järjestöjen kautta muun muassa epidemian seuraamiseen, diagnosointiin, hoitoon, lääkintätarvikkeisiin, lääkintähenkilökunnan lähettämiseen ja paikallisväestön valistamiseen. Lisäksi EU on rahoittanut projekteja, joissa kehitetään uutta rokotetta tautia vastaan.

 Alueelle on lähetetty yhteensä noin 100 avustuslentoa ja 2 avustustarvikkeilla lastattua sotalaivaa.

 EU:n ebola-asiantuntijat työskentelevät kentällä Sierra Leonessa, Liberiassa ja Guineassa.

2 Syyrian sota

EU-komissio ja jäsenmaat ovat antaneet 3,35 miljardia euroa sodasta kärsivien syyrialaisten auttamiseen Syyriassa sekä naapurimaissa Libanonissa, Jordaniassa, Irakissa, Turkissa ja Egyptissä.

 Kansainvälisten järjestöjen kautta on toimitettu muun muassa ruokaa, puhdasta vettä, lääkintätarvikkeita, telttoja sekä vuokratukea.

3 Ukrainan sota

EU-komissio ja jäsenmaat ovat antaneet Ukrainan sodasta kärsiville ihmisille taloudellista apua yhteensä noin 129 miljoonaa euroa sitten kriisin puhkeamisen.

 Tammikuussa Ukrainaan toimitettiin EU:n yhteisoperaatiossa 85 tonnia avustustarvikkeita, kuten telttoja, huopia, makuupusseja, lämpimiä vaatteita ja hygieniatarvikkeita.

4 Etelä-Sudanin sisällissota

EU-komissio ja jäsenmaat antoivat humanitaarista apua yhteensä 279 miljoonalla eurolla vuonna 2014. Lisäksi komissio antoi 50 miljoonaa euroa pakolaisten auttamiseen Afrikan sarvessa.

 Apua on mennyt muun muassa kenttäsairaaloiden pystyttämiseen, puhtaan veden toimittamiseen, hygieniaan ja ruoka-apuun.

 EU-komissiolla on Etelä-Sudanissa humanitaarisen avun asiantuntijatiimi, joka valvoo avustustyötä ja toimii yhdessä kumppanijärjestöjen kanssa.

5 Keski-Afrikan tasavallan konflikti

EU-komissio ja jäsenmaat ovat toimittaneet Keski-Afrikkaan humanitaarista apua yli 146 miljoonalla eurolla vuoden 2014 alusta lähtien. Lisäksi komissio on auttanut pakolaisia naapurimaissa.

 EU rahoittaa projekteja, jotka toimittavat muun muassa ruoka-apua, liikkuvia klinikoita, telttoja, puhdasta vettä ja hygieniatarvikkeita sekä tukevat kouluja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat